F1: Vettel a Ferrariba ültetné, Hamilton méltatja Leclerc-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.25. 15:04
null
Már most a jövő bajnokát látják Leclerc-ben (Fotó: AFP)
Charles Leclerc egymás után két versenyen végzett a pontszerzők között, mielőtt megérkezett volna Formula–1-es karrierje első hazai nagydíjára. A monacóit már Michael Schumacherhez és Ayrton Sennához hasonlítják, így nem meglepő módon rengeteg szempár szegeződik rá Monacóban. A Sauber újoncát körülvevő felhajtást a mostani mezőny két négyszeres világbajnoka, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel sem hagyhatta szó nélkül.

 

65. MONACÓI NAGYDÍJ
CSÜTÖRTÖK
1. szabadedzés: 1. Ricciardo 1.12.126
2. szabadedzés: 1. Ricciardo 1:11.841
SZOMBAT
12.00–13.00: 3. szabadedzés
15.00–16.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
15.10: a verseny (78 kör, 260.286 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 10., 20.10: Kanadai Nagydíj
Június 24.,16.10: Francia Nagydíj
Július 1., 15.10: Osztrák Nagydíj

Az első hazai nagydíját teljesítő Charles Leclerc rendkívül szoros középmezőny végén zárta a második szabadedzést Monacóban, csupán 528 ezred választotta el a hetedik Nico Hülkenbergtől, míg 205 a tizenkettedik Sergio Péreztől, így utóbbi helyezés akár elérhető is lehet a pilóta számára.

„Produktív napot tudhatunk a hátunk mögött, mivel egészen simán ment. Tudtuk, hogy ez a pálya igen nagy kihívás lesz számunkra, szóval arra használtuk a szabadedzéseket, hogy megtaláljuk a lehető legjobb beállításokat. Most átnézzük az adatokat, aztán az időmérős előkészületek következnek. Már nagyon várom, hogy újra autóba ülhessek” – foglalta össze csütörtöki napját a Sauber újonca, aki különleges sisakfestéssel készült a hazai futamára.

Elhunyt édesapja dizájnját idézi, és a hátulján „Papa” és „Jules” (Bianchi) feliratokkal tiszteleg számára két fontos ember előtt. „Mindannyiunk álma volt, hogy egyszer Monacóban versenyezzek, és tudom, hogy apa és Jules most fentről figyel” – írta Leclerc a Twitteren.

Charles Leclerc on Twitter

Special Race - Special Helmet. I will be using the helmet design of my father with an added tribute on the top and in the back of Jules and him. It was our dream to be one day racing in Monaco and I'm pretty sure Jules and him are watching from above.

A monacói születésű versenyzőre tehát nem meglepő módon az eddigieknél is nagyobb figyelem összpontosul ezen a hétvégén, miközben a mezőny két négyszeres világbajnoka is elismerően beszélt róla. Sebastian Vettel az újonc körül kialakult felhajtást emelte ki.

„Teljesen megérdemelt ez a felhajtás körülötte. Ha nem ő lenne ennek a középpontjában, akkor mégis ki? Aki így megy végig az alsóbb kategóriákon, az közénk tartozik.”

A német a szerdai sajtótájékoztatón azt sem zárta ki, hogy a monacói egy napon a Ferrariban fog versenyezni.

„Nem én szerződtetem a mellettem ülőt, de nem látok arra okot, hogy miért ne foglalhatná el a Ferrari ülését. Nyilvánvalóan még sok év áll előtte, és az eddig teljesített futamai alapján – amelyeken olyan autóval szerzett pontokat, amivel alapesetben nem is lehetne – kijelenthetjük, hogy mindent megtesz érte, amit csak lehet” – beszélt elismerően a Leclerc-ről, aki mellett a címvédő Lewis Hamilton sem mehetett el dicsérő szavak nélkül.

„Nagyon jó látni, hogy ilyen tehetséges srácok törnek utat a Formula–1-be, ők igazán megérdemlik, hogy itt legyenek. Megvan benne minden potenciál ahhoz, hogy igazán nagyszerű dolgokat vigyen véghez, és ezt nem tudod elmondani az elmúlt években idekerülő összes fiatalról” – méltatta Leclerc-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik