F1: Verstappennek van B-terve, ha a Red Bull bukik a Hondával

Vágólapra másolva!
2018.12.03. 08:58
null
Ha elmaradnak a sikerek, Verstappennek van B-terve (Fotó: AFP)
A Red Bull jövőre már a Honda erőforrásait fogja használni, miközben az igazi áttörést 2020-ra várja. A „vörös bikák" holland versenyzőjének, Max Verstappennek azonban akkor is van B-terve, ha mégsem lesz sikeres az osztrák–japán együttműködés.

 

A Red Bull jó formában zárta a Formula–1 2018-as szezonját, amit jól mutat, Max Verstappennél csak az egyéni bajnoki címet behúzó Lewis Hamilton gyűjtött több pontot az idény utolsó 11 futamán.

A sikerek ellenére azonban a holland márkatársa, Daniel Ricciardo búcsúja már nem volt ennyire pozitív, hiszen az ausztrál a nyári szünetet követően összesen négyszer nem tudta befejezni a futamot és nem egyszer volt kénytelen hátrasorolni a rajtrácson motorcsere okán.

Az osztrák gárda pedig pontosan a Renault-motor stagnálása miatt határozott úgy még a szezon koraibb szakaszában, hogy a 2019-es kiírásnak már a Honda erőforrásaival vág neki. Ám hiába a váltás, a siker a japán motorgyártóval sincs garantálva, és a jövőre már Pierre Gasly oldalán versenyző Verstappen pontosan ezért már most rendelkezik egyéb opcióval.

„Imádom ezt a csapatot, és nincs kétségem afelől, hogy képesek vagyunk megépíteni a valaha volt leggyorsabb autót. Már csak a motornak kell elérnie a megfelelő szintet" – mondta a holland a La Gazzetta dello Sportnak, majd azt is megosztotta, mikorra várják az áttörést.

„Jövőre erős alapot kellene letennünk, hogy 2020-ban elérhessük a célunkat, vagyis a világbajnoki címért küzdhessünk – jelentette ki és arra is felelt, mi van akkor, ha nem érkeznek időben a sikerek. – Mindig van B-tervem" – felelt sokat sejtetően.

Verstappent egyébként már többször szóba hozták a Mercedesszel,amely gárda állítólag 2017-ben meg is próbálta leszerződtetni a Red Bull-pilótát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik