F1: Verstappen újabb büntetést kapott – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.12.05. 23:52
null
Verstappen a büntetés ellenére megtarthatja a második helyet (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) közölte, hogy utólag tíz másodperces időbüntetéssel sújtja a Formula–1-es Szaúdi Nagydíj versenyén másodikként befutó Max Verstappent a 38. körben történt incidens okán, ez azonban nem jár pozícióvesztéssel a számára.

 

1. SZAÚDI NAGYDÍJ
DECEMBER 3., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:29.786
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:29.018
DECEMBER 4., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:28.100
Időmérő: 1. Hamilton 1:27.511
DECEMBER 5., VASÁRNAP
A verseny (50 kör, 308.45 km) rajtja: 18.30
A KÖVETKEZŐ FUTAM
December 12, 14.00 Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

Mint ismert, Max Verstappent és Lewis Hamilton a 38. körben történt incidens okán idézték be a sportfelügyelők a leintést követően Dzsiddábban.

A holland egy korábbi szabálytalan manőverét követően próbálta elengedni a riválisát, de ő nem értette a helyzetet, miután akkor még nem informálták arról, hogy visszakapja a pozíciót, és a hirtelen lassítás miatt belecsúszott hátulról a Red Bullba.

Hamilton úgy érezte, hogy a vetélytárs féktesztelte őt, az osztrák csapat azonban jelezte, adatokkal tudja bizonyítani, hogy nem ez történt.

A szövetség a felek meghallgatását, valamint az adatok megvizsgálást követően úgy határozott, hogy Verstappen valóban hirtelen (69 barral) és jelentős mértékben (2.4 G-s lassulást eredményezett ) fékezett a Mercedes előtt, ami kiszámíthatatlan volt, ennélfogva döntő mértékben ő okozta a balesetet, amiért tíz másodperces időbüntetéssel, valamint két büntetőponttal sújtották.

A holland büntetése ellenére megtarthatja a második helyét, így a verseny végeredménye, valamint a bajnokság állása sem változik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik