F1: Verstappen távozásával minden megváltozott – Sainz

Vágólapra másolva!
2016.06.16. 17:16
null
Carlos Sainz maga sem tudja, mennyire lett nyugodtabb (Fotó: Reuters)
Carlos Sainz szerint Max Verstappen távozása után sok szempontból átalakult a Formula–1-es Toro Rosso, azonban az, hogy számára jobban alakulnak a futamok mostanában, annak is betudható, hogy kevésbé balszerencsés, mint korábban.

Danyiil Kvjat gyenge szezonkezdete és a Toro Rosso pilótapárosa közötti feszültség azt eredményezte, hogy a csapat az Orosz Nagydíj után felvitte a Red Bullhoz Max Verstappent, míg Danyiil Kvjat visszakerült a fiókcsapathoz. Carlos Sainz, a Toro Rosso másik versenyzője természetesen sajnálja, hogy nem őt „léptették elő”, annak viszont örül, hogy Verstappen távozása után sok minden megváltozott a csapatnál.

„A helyzetünk nyilván megváltozott – ismerte el Sainz. – Minden átalakult kissé, de a csapat továbbra is keményen dolgozik. Az, hogy nyugodtabb lettem-e, nem tudom. Ha igen, az azért is lehet, mert Oroszországba még úgy érkeztem meg, hogy bármi megtörténhet, Barcelonában viszont tudtam, hogy minden jól halad.”

„Annyi biztos, hogy a hozzáállásom és az, ahogy a versenyekre készülök egyáltalán nem változott. A gondolkodásmódom továbbra is ugyanolyan, és a csapat is folyamatosan halad előre. Monacóban balszerencsések voltunk, de a fejlődés nyilvánvaló, amiben John Booth érkezése is sokat segít” – zárta gondolatait a spanyol versenyző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik