F1: Verstappen elárulta, mi állhat a Mercedes problémái mögött

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.20. 14:25
null
Verstappen (hátul) arra számít, hogy közel lesz egymáshoz a Red Bull és a Mercedes (Fotó: AFP)
Nehéz három tesztnapon van túl a Mercedes, ám a rivális Red Bull versenyzője, Max Verstappen úgy véli, hogy egyáltalán nem kell még leírni a címvédő istállót. A holland pilóta a Ziggo Sportsnak beszélt a Mercedes a teszten alkalmazott „taktikájáról”, illetve az idei lehetséges erősorrendről.

 

Nem éppen a legeredményesebb csapatként fejezte be az idényt megelőző tesztet a Mercedes, ami miatt elindult a találgatás, hogy vajon nem sikerült-e a riválisuknak, főként a Red Bullnak jobban felkészülnie az előttünk álló idényre. Persze sokakban az is felmerült, hogy a címvédő istállónál nem a valós teljesítményüket mutatták, és Max Verstappen is úgy véli, hogy sokkal több van a Mercedesben a látottaknál.

„Valójában elég gyorsak, és ez az adatokból is látható volt – vélekedik a holland. – Az első gyors körükön mindig alacsonyabb motorerővel mentek. Aztán teljesítettek még két gyengébb kört, ami után a második gyors kör következett. Ezen viszont már fél másodperccel gyorsabbak voltak a jobb motorerő miatt.”

Verstappen kitért Hamilton kicsúszására is, ami miatt a piros zászlót is lengetni kellett a második tesztnapon.

„Rengeteget változott a szél abban a kanyarban az első naphoz képest, ami a pálya azon részén mindig felborítja a dolgokat – árulta el. – De nem kell túl sokat gondolnunk emögé. Lehet, hogy az első napon a Mercedesnél nem találták meg a tökéletes beállításokat, viszont az utolsó napon már sokkal stabilabban mentek. Ráadásul volt két másik napjuk Bahreinben, ahol a filmforgatás alatt is pályára vihették az autójukat.”

Bár a három tesztnap után Verstappen sem bocsátkozott nagyobb jóslatokba az erősorrendet illetően, azt elárulta, hogy mit gondol a Mercedes esélyeiről, illetve melyik csapat lehet a legközelebb az élmezőnyhöz.

„Arra számítok, hogy a Mercedes és a Red Bull közel lesz egymáshoz. Azt, hogy mögöttünk mi lesz, nehéz megjósolni, de én úgy gondolom, hogy a McLaren lesz a harmadik leggyorsabb csapat” – mondta Verstappen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik