Max Verstappen állhatott fel vasárnap a dobogó legfelső sokára (Fotó: AFP)

 

NAGY-BRITANNIA

Daily Mail: Max Verstappen nyerte meg az Emilia-romagnai Nagydíjat egy viharos napon Imolában. A holland versenyző a harmadik helyről rajtolt, és ragyogó starttal már az első körben megelőzte Lewis Hamiltont, aki végül második lett.

The Sun: Lewis Hamilton egy hiba után hihetetlen felzárkózást mutatott be, és második lett a fölényesen diadalmaskodó Max Verstappen mögött. Hamilton két körrel a leintés előtt előzte meg Lando Norrist, de Verstappen győzelmét már nem tudta veszélyeztetni.

The Guardian: Hamiltonnak és Verstappennek két futam után egy-egy győzelme és egy-egy második helye van, a címvédő az Imolában megfutott leggyorsabb köréért kapott plusz egy pontnak köszönhetően vezet az összetettben. Ezzel kapcsolatban Hamilton elismerte, hogy a vasárnapi hibája jelentősen csökkentette esélyeit a nyolcadik világbajnoki címének megnyerésére.

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport: Izgalmas volt az Emilia-romagnai Nagydíj, amely a Red Bull holland versenyzőjének fölényes győzelmét hozta, miközben a világbajnoki címvédő meglátogatta a kavicságyat, és azt követően kellett felzárkóznia a második helyre.

Corriere dello Sport: Leclerc negyedik Imolában, a Ferrari újra versenyképes. A monacói pilóta nagyon pozitívnak értékelte a vasárnapi napot.

Tuttosport: Verstappen nyerte meg az imolai nagydíjat. A holland versenyzőnek ez az első idei győzelme. A Ferrari éppen lemaradt a dobogóról.

SPANYOLORSZÁG

Marca: Verstappen legyőzte Hamiltont, de az összetettben nem tudta átvenni a vezetést, mert a brit címvédő egy kisebb baleset után hihetetlen felzárkózást bemutatva a kilencedik helyről a másodikra jött fel.

As: Verstappen kiütéssel győzte le a világbajnokot egy emlékezetes versenyen. Nagy diadal „Mad Max” számára, megelőzve Hamiltont és Norrist.

FRANCIAORSZÁG

L'Équipe: Max Verstappen szavait a tettek követték. A holland kijelentette, hogy harcba száll Hamiltonnal a világbajnoki címért, és vasárnap Imolában az idei első győzelmét aratta. Nem is akármilyet, Verstappen ugyanis a rajttól a célig előre felépített versenyzéssel diadalmaskodott.

AUSZTRIA

Kronen Zeitung: Max Verstappen végleg bejelentkezett a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton trónjáért. A holland versenyző fölényes győzelmet aratott a kaotikus Emilia-romagnai Nagydíjon vasárnap.

SVÁJC

Blick: Hamilton világbajnokhoz méltóan verekedte át magát a mezőnyön, és végül Lando Norris előtt másodikként ért célba, az összetettben pedig a leggyorsabb kör megfutásának köszönhetően tartotta meg a vezetést. Egy valakivel azonban nem bírt: Verstappen a rajtnál megtréfálta a pole pozícióból induló címvédőt, amivel megalapozta a sikerét. „Mad Max” pályafutása 11. Formula–1-es futamgyőzelmét aratta.

(MTI)