F1: Verstappen a Mercedesnél szétzúzná Hamiltont – Piquet

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.03.31. 13:15
null
Verstappen valóban legyőzné Hamiltont egyazon csapatban? (Fotó: AFP)
A háromszoros Formula–1-es világbajnok Nelson Piquet úgy gondolja, Max Verstappen legyőzné Lewis Hamiltont, ha a két versenyző egyazon csapatban versenyezne.

 

17. BAHREINI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:31.394
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:30.847
MÁRCIUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:30.577
Időmérő: 1. Verstappen 1:28.997
MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
A verseny: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Bottas
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 18., 15.00Emilia Romagna-i Nagydíj, Imola
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona

Az 1981-ben, 1983-ban és 1987-ben is vb-első Nelson Piquet a Motorsport.comnak adott nyilatkozatában beszélt az idénynyitó Bahreini Nagydíjon a győzelemért egymással megküzdő Lewis Hamiltonról és Max Verstappenről, és azt is megosztotta, meglátása szerint a holland, brit párharcból előbbi kerekedne felül, ha a két versenyző egy csapatban versenyezne egymással.

„Először is figyelembe kell vennünk, hogy a Formula–1 eltérő autók kategóriája, pontosan ezért nagyon nehéz összehasonlítani egymással két pilótát, ha nem ugyanannál az alakulatnál versenyez. De ha Max a Mercedesnél lenne, biztos vagyok benne, hogy szétzúzná Hamiltont. Nem azt mondom, hogy Hamilton nem jó, de alsóbbrendű versenyző van mellette, és az előző (Nico Rosberg) még nála is rosszabb volt. Rosberg csak azért nyert, mert Hamilton többször is ütközött és kiesett abban az évben" – fogalmazott meg éles kritikát a finn és a német pilótával szemben.

Max sokkal agresszívabb, mint Lewis, és bár követ el hibákat pontosan emiatt a tulajdonsága miatt, szerintem ő a jobb pilóta. Hamiltonnak túl könnyű egy olyan második számú versenyző mellett, mint Bottas. Kicsit olyan a helyzet, mint nekem volt Nigel Mansell mellett a Williamsnél. Megnyertem az 1987-es bajnokságot, de az év eleji balesetemet követően már nem vezettem többé úgy, mint korábban. Némi szerencsével mégis én lettem a bajnok. Egy évvel korábban kellett volna nyernem, de 1987-ben jött össze. Nem volt nehéz dolgom, a mi kocsink sokkal jobb volt, mint a többieké, és a Mercedes is kiemelkedik a mezőnyből az elmúlt években" – osztotta meg a gondolatait.

A háromszoros világbajnokkal fia, Nelsinho Piquet is egyetért, meglátása szerint két dolgot kell szem előtt tartani a versenyzők összehasonlításánál.

Két dolgot kell figyelembe vennünk: Lewis tapasztalatát és Max győzelem iránti vágyát. Előbbi már tizenöt éve van az F1-ben, és az ember évről évre veszít ebből a vágyból. Max viszont nagyon akarja a dolgot. Lewis már hétszeres világbajnok, így benne másfajta tűz ég, és ez jelentheti a különbséget. Maxot szeretem egy MMA-harcoshoz hasonlítani, aki készen áll, bármilyen kihívásról is legyen szó. Lewis más helyzetben van bajnokként. Lewis tapasztalata segíthet néhány területen, de Max akaratereje és agresszivitása nagyobb" – mondta a királykategóriában 2008 és 2009 között Fernando Alonso csapattársaként versenyző pilóta, aki aztán a Formula–E első kiírásában bajnok lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik