Ricciardo és Vergne egykor ugyanazon a napon írt alá a Red Bull pilótaképző programjához, s a Formula Renault-tól kezdve nagyon jó barátok voltak, megbeszélték egymással problémáikat, és segítettek egymásnak. Tavaly lettek csapattársak a Toro Rossónál, a Red Bull B-csapatánál az F1-ben, s mindketten tudják, hogy a legjobb esetben is csak az csak egyikük köthet ki a háromszoros világbajnok istállónál.

A nagy rivalizálás miatt már nem olyan a viszonyuk, mint régen.

„Nem tudom, hogy mindez azért történt-e, mert az F1-ben ez a természetes, vagy mert Daniel azt hiszi, ahhoz, hogy legyőzzön, nem szabad barátkoznunk – idézi a lap Vergne-t. – Már régóta nem találkozunk a pályán kívül, nem érdekli egyikünket sem, mit tesz a másik a szabadsága alatt. Van elég barátom, ez az egy nem hiányzik.”

Ricciardo szerint ez az állapot lassú folyamat során alakult ki.

„Nem volt nagy veszekedés vagy ilyesmi, ez a versengés során fokozatosan alakult át. Szerintem nincs ebben semmi különös, az F1-ben minden csapattársi kapcsolat hasonló lehet – mondta Ricciardo. – Ha ilyen rivalizálás van köztünk, távolságot kell tartanunk. Így pedig igaz barátság sem szövődhet, hiszen ugyanazért a célért küzdünk.”