F1: Valóra vált álom – Pérez megtette az első köreit a Red Bull-lal

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.02.24. 14:57
null
Pérez privát teszten és filmforgatási napon is vezethette a Red Bull versenygépét (Fotó: Twitter/redbullracing)
A Formula–1-es Red Bull mexikói versenyzője, Sergio Pérez a hét elején vezethette először a „vörös bikák” autóját egy privát teszt keretein belül Silverstone-ban, s szerdán lehetősége nyílik, hogy kipróbálja a 2021-es versenygépet, az RB16B-t is.

 

Mint ismert, a Red Bull az előző idény után határozott úgy, hogy nem hosszabbítja meg Alexander Albon szerződését, s helyette az azóta Aston Martinná alakuló istállótól elküldött Sergio Pérezt ülteti a helyére. A pályafutása első futamgyőzelmét a 2020-as Szahíri Nagydíjon megszerző mexikói hétfőn először vezethette a „vörös bikák” versenygépét. A Silverstone-ban tartott kétnapos privát teszt keretein belül Pérez a 2019-es autót, vagyis az RB15-öst próbálhatta ki változó körülmények között, azaz megkezdhette az igazi munkát új csapatával.

Elképesztő volt az első napom a Red Bull-lal, és nagyon különleges érzés volt látni a nevemet az autón. Egy álmom vált valóra! Már eddig is sok munkát végeztünk el a szimulátorban annak érdekében, hogy minél kényelmesebben érezzem magam a kocsiban, és nagyon elégedett vagyok az előrelépéssel. Minden olyan más. Ez is csak egy F1-es autó, de más az üléspozíció, a kormány, a fékek, a gombok, a procedúrák, és még az erőforrás, illetve annak az erőleadása és a forgatónyomatéka is. Szóval sok minden különbözik attól, mint amit megszoktam. De látom, milyen nagy potenciál rejlik a csapatban" – kezdte lelkesen Pérez, aki azt is elárulta, miért volt ilyen fontos, hogy részt vehessen a privát teszten.

 

Nagyon fontos, hogy minél komfortosabban érezzem magam a pilótafülkében, hogy amikor megérkezünk Bahreinbe, már csak a teljesítményre kelljen figyelnem, mert másfél tesztnap lényegében semmit sem ér. Tehát minél több dolgot tudunk itt elintézni, annál felkészültebben érkezem meg Bahreinbe – utalt arra, hogy a Formula–1 2021-re lerövidítette a téli felkészülést, aminek eredményeként mindösszesen három nap áll a csapatok rendelkezésére.

Azért is fontosak ezek a napok, mert lehetőséget nyújtanak, hogy jobban megismerjem a szerelőimet és a mérnököket. Már a kommunikáció is sokkal zökkenőmentesebben megy közöttünk, és jobban tudom átadni az észrevételeimet is. Egyre több arcot ismerek fel, és sokat nevetünk a srácokkal. Mindannyian igazi versengők vagyunk, és amikor versenyközegben vagyunk, minden sokkal kényelmesebbé válik" – tette hozzá.

 

A Red Bull kedden mutatta be 2021-es versenygépét, az RB16B-t, amellyel Max Verstappen már meg is tette az első köröket egy filmforgatási nap keretein belül. A hollandot követően Pérez is volán mögé ülhet, s először tapasztalhatja meg, milyen érzés az új gépét vezetni. A csapat összesen 100 kilométert tehet meg a forgatási nap során a napsütéses Silverstone-ban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik