F1: új korszak kezdődik – így néznek ki a 2022-es autók

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.15. 16:28
null
Jelentősen változnak az autók 2022-re (Fotók: Twitter/Formula–1)
Leleplezték a Formula–1-ben 2022-es autók koncepcióját. A Ross Brawn és Pat Symonds által irányított mérnökcsapat az új aerodinamikai és egyéb szabályok szerint alkotta meg a négykerekűt.

 

Kicsit február végén vagy március elején érezhettük magunkat, ugyanis bár az idény közepén járunk, autóbemutatót nézhettünk meg. Ezúttal azonban nem valamelyik istálló leplezte le a négykerekűt, amit a hamarosan kezdődő szezonban használ, hanem a Formula–1 irányítói mutatták meg, hogy a 2022-es nagy szabályváltozások hatására hogyan nézhetnek majd ki a jövő évi autók.

A leleplezésre a hétvégi Brit Nagydíj helyszínén, Silverstone-ban került sor. Igaz, a rajongók az F1 Facebook- és YouTube-csatornáján tekinthették meg, ahogyan többek között Stefano Domenicali, Ross Brown és Nikolasz Tombazisz beszélt arról az új korszakról, amely előtt az autóversenyzés királykategóriája áll jelenleg.


Az új szabályokkal a legfőbb cél az, hogy segítség az előzéseket, így nagyobb csatákat és izgalmasabb versenyeket láthassanak a rajongók. A köridők viszont növekedni fognak, egyes pályákon akár több mint három másodperccel. Az autók minimumsúlyát 752 kilogrammról 768-ra emelik.

 

Többek között a költségcsökkentés érdekében lesznek olyan elemek, amelyek minden autón megegyeznek, így az eddigieknél kevesebb eltérés lesz a különböző csapatok autói között. Ehhez hozzájárul az is, hogy sok olyan elem esetében, amelyet egy csapat maga dolgozott ki, nyilvánosságra kell hozni a részleteket, így a riválisok sokkal szabadabban másolhatnak egymásról.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik