F1: új helyszínek jöhetnek a bajnokság megmentéséért

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.05.08. 10:21
null
Szinte biztos az osztrák duplázás (Fotó: AFP)
A Formula–1 ügyvezetője, Chase Carey megerősítette, olyan pályákon is versenyezhetnek, amelyek nem szerepeltek az eredeti versenynaptárban, ám azt is hozzátette, továbbra sem kizárt, hogy végül nem tudnak bajnokságot rendezni.

 

Eddig összesen tíz versenyt töröltek vagy halasztottak el a koronavírus-járvány miatt, a vezetőség azonban továbbra sem mondott le arról, hogy elindítsa az idényt. Jelen állás szerint a július 5-i Osztrák Nagydíjjal veheti kezdetét a 2020-as kiírás, s több forgatókönyv látott napvilágot már a folytatással kapcsolatban is. Egyes információk szerint az sem kizárt, hogy olyan helyszíneken tartanak Grand Prix-t, amelyek nem szerepeltek az eredeti versenynaptárban, ezzel is elősegítve a bajnokság rendezéséhez szükséges futammennyiség elérését.

Ezeket az értesüléseket nemrég a sorozat ügyvezető igazgatója, Chase Carey is megerősítette, és arról is beszélt, milyen sok pénzt buktak eddig az elmaradt nagydíjak nyomán.

„Ausztrália óta fáradhatatlanul dolgozunk, és szorosan együttműködünk a szervezőkkel a 2020-as naptár összeállításán. Két komoly kihívással kell szembenéznünk: meg kell találnunk azokat a pályákat, amelyeken tarthatunk versenyt, és ki kell találnunk, hogyan szállítsunk minden illetékest és szükséges felszerelést ezekre a helyszínekre. Valamennyi szervezővel egyeztetünk, és felvettük kapcsolatot olyan pályákkal is, amelyek nem szerepeltek az eredeti 2020-as versenynaptárban, hogy számba vegyünk minden lehetőséget" – jelentette ki, ám azt is bevallotta, távoli opcióként továbbra is lehetséges, hogy nem tudnak bajnokságot rendezni.

A célunk, hogy július 5-én elindítsuk a bajnokságot Ausztriában, és valószínű, hogy a következő hétvégén is ott versenyzünk majd. Az európai futamok ütemtervének összeállítása előrehaladott állapotban van, beleértve a hagyományos augusztusi szünet ideje alatt tartott nagydíjakat is. Arra számítunk, hogy az első versenyeket zárt kapuk mögött tartjuk, de reményeink szerint később már beengedhetjük a szurkolókat is."

„Együttműködünk az FIA-val, a helyi hatóságokkal, illetve más szakértőkkel is, hogy meghatározzuk, milyen lépések lesznek szükségesek ahhoz, hogy mindenkit biztonságosan a helyszínre juttathassunk, és elszállásolhassunk. Egyre magabiztosabbak vagyunk azokkal a helyszínek kapcsolatban, amelyek tudnak és akarnak versenyt rendezni 2020-ban" – tette hozzá.

Carey emellett azt is megosztotta, több mint 200 millió dollárt buktak az első negyedévben, hiszen összesen 39 millió dolláros bevételre tettek szert a tavalyi év ugyanezen időszakában jegyzett 246-tal szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik