F1: további büntetések a belgiumi versenyre

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.08.30. 13:50
null
Többek között Daniel Ricciardót (jobbra) is hátrasorolják az új Renault-motor bevetése miatt (Fotó: AFP)
Alexander Albonon és Danyiil Kvjatot kívül még négy versenyző kezdte meg a Belga GP hétvégéjét annak tudatában, hogy nem az időmérőn megszerzett rajtpozíciójából fog rajtolni a futamon. Az összes pilótát erőforráselemek cseréje miatt sorolják hátra.

 

A motorszállítók közül egyedül a Ferrari nem érkezett jelentős fejlesztésekkel Belgiumba, így nem meglepő módon több Mercedes-, Honda- és Renault-erőforrást használó pilótát büntetnek a spái versenyre. Alexander Albon és Danyiil Kvjat hátrasorolásáról már csütörtökön tudni lehetett, azóta viszont további négy versenyzőnek osztottak ki büntetést.

Bár a Racing Point meggyőzően kezdett a Belga GP első edzésén, Lance Stroll a turbófeltöltő és MGU-H cseréje miatt szintén csak a rajtrács végéről rajtolhat vasárnap. Büntetik továbbá Carlos Sainz Jr.-t, Daniel Ricciardót és Nico Hülkenberget – ők hárman a Renault harmadik specifikációjú motorjának bevetése miatt veszítenek öt helyet az időmérőn megszerzett pozíciójukhoz képest.

Rajtuk kívül Kevin Magnussen, Romain Grosjean és Antonio Giovinazzi is új erőforráselemeket kapott a belgiumi hétvégére, ám ők a szabadon felhasználható mennyiségen belül maradtak, vagyis egyelőre nem sújtották őket hátrasorolással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik