F1: totális Russell-dominancia a virtuális Azeri GP-n

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.06.07. 20:26
null
Russell sorozatban a harmadik győzelmét érte el (Fotó: AFP)
George Russell nyert a Formula–1 e-sport virtuális nagydíjsorozatának 7. állomásán, az Azeri GP-n. A sorozatban a harmadik alkalommal győzedelmeskedő brit mögött Alexander Albon és Esteban Gutiérrez végzett, míg Charles Leclerc a 14. lett.

 

A két héttel ezelőtti virtuális Monacói GP-hez hasonlóan az azeri versenyen is nyolc aktív F1-es versenyző indult, igaz, most Pierre Gasly és Sergio Pérez csatlakozott a már megszokott hatoshoz, vagyis az eddig egyaránt kétszer győzedelmeskedő Leclerc-hez és Russellhez, illetve Albonhoz, Lando Norrishoz, Antonio Giovinazzihoz és Nicholas Latifihez.

Nevezett többek között még két Fittipaldi is, Pietro és Enzo Fittipaldi, három futballista, Aymeric Laporte, Thibaut Courtois és Gianluigi Donnarumma, illetve a Dakar-győztes motorversenyző Matthias Walkner is, azonban az osztrák debütálása nem alakult túl jól, hiszen már az időmérőről diszkvalifikálták.

A pole pozíciót Russell szerezte meg, míg az első ötös sorát Albon, a Haas tartalékja, Louis Delétraz, Esteban Gutiérrez és Oscar Piastri egészítette ki.

Albon jól kapta el rajtot, azonban Russellnek sikerült így is megtartani a vezetést. Mögéjük Gutiérrez lépett fel a harmadik pozícióba, majd következett Delétraz és Norris. Leclerc balesetbe keveredett és a 14. helyre esett vissza ellenben Pérezzel, aki 11 pozíciót javított.

 

Russell a szoros indulás után hamar kiépített egy öt másodperces előnyt, s a kerékcseréjét követően is az élre állt vissza. A Williams britjét Albon és Gutiérrez követte az első hármasban, és közöttük már nem is változott a sorrend a 26 körös verseny végéig. Russell így rekordot döntött, hiszen sorozatban a harmadik alkalommal győzedelmeskedett, aminek köszönhetően átvette a vezetést a pontversenyben a formáját az azeri pálya vonalvezetésén nem igazán találó és 14. helyen végző Leclerc előtt.

A valóságban az elmúlt két idényben az utolsó helyen végző és az F1-es csapatát eladásra kínáló Williams tehát Russell révén nagyon meggyőző teljesítményt mutat a virtuális versenypályákon, ami némi örömöt jelenthet ezekben a nehéz időkben.

 

A következő eseményt egy hét múlva, az elhalasztott Kanadai nagydíj időpontjában rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik