F1: „Tiszta bajnokságot szeretnénk” – Wolff nem elégedett Verstappennel

Vágólapra másolva!
2021.12.06. 18:00
null
Wolff tiszta versenyt szeretne látni a pályán (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff megbékélne azzal, ha Max Verstappen szerezné meg a bajnoki címet, de csak abban az esetben, ha mindezt sportszerű küzdelemben hajtaná végre. Az osztrák ugyanis egyáltalán nem volt elragadtatva a holland Szaúdi Nagydíjon tanúsított viselkedésétől.

 

Max Verstappen az öt és a tíz másodperces időbüntetése mellett három büntetőpontot is kapott, miután először pályalevágással tett szert előnyre, majd amikor vissza kellett volna adnia a jogtalanul megszerzett pozícióját, hirtelen és jelentős mértékben fékezett vetélytársa előtt, aki hátulról el is találta a Red Bullt.

1. SZAÚDI NAGYDÍJ
DECEMBER 3., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:29.786
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:29.018
DECEMBER 4., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:28.100
Időmérő: 1. Hamilton 1:27.511
DECEMBER 5., VASÁRNAP
Verseny: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Bottas
A KÖVETKEZŐ FUTAM
December 12, 14.00 Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

A holland végül a győzelmet arató és a leggyorsabb kört is megfutó bajnoki riválisa, Lewis Hamilton mögött szelte át a célvonalat, így teljesen lenullázódott az eddigi előnye, és csak több futamgyőzelmének köszönhetően előzi meg a britet az egyéni vb-összetettben.

Míg a hollandnak a rá kirótt szankciók, addig Hamiltonnak ellenfeletúlzott agresszivitása nem tetszett, és kijelentette, Verstappen túllépi a határt. A címvédő mellett az „ezüstnyilak" csapatfőnöke, Toto Wolff is elmondta a véleményét a Red Bull-os viselkedéséről, és jelezte, sportszerű küzdelmet szeretne látni a most hétvégi idényzárón Abu-Dzabiban.

Az eredmény az lett, hogy nyertünk, és szerintem megérdemelten. Néhányszor alakulhatott volna úgy, hogy ki kell állnunk törött szárnnyal. Nem akarom kiteregetni a szennyest, viszont ez látványos, ám nem jó verseny volt. Az ilyenfajta versenyzést nem szabadna figyelmen kívül hagyni, kemény volt, túl kemény, és a határokat is túllépte. Tiszta bajnokságot szeretnénk, a legjobbnak kell nyernie. Azzal is megbékélek, ha Max nyer, de sportszerű küzdelemben kell eldőlnie."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik