F1: teljesen széteshet a Caterham-istálló vezetősége

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.27. 10:41
Úgy tűnik, teljesen szétesik a Caterham-istálló az év végére. Tony Fernandes tulajdonos lemondóan és már múlt időben beszélt a csapatról, amelynek vezetője, Cyril Abiteboul az első számú esélyes arra, hogy napokon belül átvegye a Renault franciaországi F1-es motorgyárának irányítását. 

A Renault-nál a Red Bull-istálló azonnali változtatásokatsürget, és a franciák a jövő hét elejére ígértek változtatásokat a vezetőségben. Abiteboul korábban is a Renault-nál dolgozott, a visszatérése nem jelentene meglepetést.

Tony Fernandes tulajdonos pénteken bejelentette, hogy megszünteti Twitterprofilját, s azt írta: „Az F1 nem működött, de a Caterham Cars vállalkozást imádom."

A tulajdonos az év elején azt mondta, ez az idény az egyetlen esély az előre lépésre, s ha nem jön össze, feladja. A Marussia pontszerzése és az orosz csapat egyértelmű fölénye után egyre biztosabb, hogy véget ér Fernandes F1-es kalandja.

„Az F1 üzletileg sohasem volt sikeres számunkra. Azzal az ígérettel érkeztünk, hogy 40 millió dollárból ki fog jönni egy éves költségvetés, de ez sohasem valósult meg. A csapat vonzó lehet másoknak, talán valaki más átveszi az irányítást" – mondta nemrég Fernandes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik