F1: Talán megpróbálják beárnyékolni a sikeremet, de nem érdekel – Verstappen

Vágólapra másolva!
2022.03.08. 13:10
null
Verstappen úgy érzi, megérdemelte a bajnoki címet (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen úgy érzi, a Mercedes talán megpróbálta beárnyékolni a bajnoki címét, azonban ő nem foglalkozik ezzel, meglátása szerint megérdemelte a végső sikert.

 

A Red Bull-lal gigantikus szerződést kötő Max Verstappen címvédőként vághat neki a nagy szabályváltoztatásokat hozó 2022-es idénynek, miután a kétes körülmények között záruló abu-dzabi finálén megszerezte pályafutása első bajnoki győzelmét.

Noha a versenyt követő viták, a Mercedes óvási kísérletei, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) vizsgálódása, valamint a versenyigazgató, Michael Masi elküldése sokak szerint meglehetősen rossz fényt vet a holland sikerére, a versenyző egyáltalán nem foglalkozik ezzel, hiszen meglátása szerint már jóval az idényzáró előtt meg kellett volna kaparintania a vb-trófeát.

A bajnokságot az egész idény alapján lehet megnyerni. Nem az utolsó versenyen hozott egyetlen döntéssel nyertem, és abszolút úgy gondolom, hogy megérdemeltem a sikert. Talán vannak olyanok, akik csak az utolsó versenyt látták, és úgy vélik, szerencsém volt, de normális esetben a bajnokság már rég eldőlt volna a javamra" – mondta a De Telegraafnak adott interjújában, amelyben arra is kitért, szerinte a Mercedes megpróbált-e beárnyékolni a vb-címét.

Lehet, hogy így van, de ha jól ismernek, tudhatják, hogy egyáltalán nem érdekel. Őrületes és emlékezetes idény volt a tavalyi. A vesztes csapat megpróbálja ellopni a rivaldafényt, de nagyon jó érzés a győztes oldalon lenni, erről mindenkit biztosíthatok!"

A második téli teszt csütörtökön veszi kezdetét Bahreinben, ahol jövő hétvégén elrajtol a 2022-es idény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik