F1: Szergej Szirotkin rajtbüntetést kap Barcelonában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.30. 09:04
null
Szirotkin (balra) számára hamar véget ért a futam (Fotó: AFP)
Szergej Szirotkinnak nem tartott sokáig az elmúlt hétvégén rendezett F1-es Azeri Nagydíj. Az első körben Nico Hülkenberg és Fernando Alonso összezárt előtte, autója mindkettőjük versenygépét érintette, ami miatt eltört a felfüggesztése, és feladni kényszerült a futamot a harmadik kanyarnál. A verseny leintése után aztán kiderült, a Williams orosz pilótáját háromhelyes rajtbüntetéssel sújtják a két hét múlva esedékes Spanyol Nagydíjon, ám nem azért, mert töltelék volt az Alonso-Hülkenberg-féle szendvicsben.

Az orosz azért kapta a három rajthelyes büntetést és a két büntetőpontot a szuperlicencére, mert egy kanyarral korábban hátulról meglökte Sergio Pérezt, és a versenybírók szerint ezért az ütközésért csakis Szirotkint terheli a felelősség.

„Az első néhány kanyarban óriási volt a felfordulás. A hármas kanyar előtt két autó közé kerültem és szép lassan, fokozatosan közéjük szorultam. Amikor láttam, hogy az ütközés elkerülhetetlen, már csak reménykedtem, hogy nem sérül az autóm súlyosan. Hiába, mert miután összeértünk és megemelkedett a kocsim eleje, eltört az első felfüggesztésem és a szárnyam. Sosem jó érzés, amikor a harmadik kanyarban kell leparkolnod az autót” – magyarázta Szirotkin a második esetet, de a Pérezzel való koccanásról nem emlékezett meg.

Mindenesetre az orosznak azt a bravúrt sikerült Bakiban elkövetnie, hogy több autóval ütközött össze a verseny alatt, mint ahány kanyart sikeresen teljesített a futamon.

A BÜNTETŐPONTOK ÁLLÁSA
Danyiil Kvjat *
7
Kevin Magnussen
5
Marcus Ericsson5
Max Verstappen
5
Stoffel Vandoorne 4
Brendon Hartley
4
Felipe Massa *
3
Sebastian Vettel
3
Sergio Pérez
3
Kimi Räikkönen
3
Romain Grosjean
3
Carlos Sainz Jr.
2
Pascal Wehrlein *
2
Fernando Alonso
2
Jenson Button*
2
Daniel Ricciardo
2
Pierre Gasly
2
Szergej Szirotkin
2
Lance Stroll
1
Nico Hülkenberg
1
Jolyon Palmer *
1
*nincs a mezőnyben

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik