F1: Szégyen, hogy lemaradtam a dobogóról – Sergio Pérez

Vágólapra másolva!
2021.09.15. 15:13
null
Sergio Pérez igazságtalannak tartja a büntetését (Fotó: AFP)
Sergio Pérez csalódottan nyilatkozott a Monzában megrendezett Olasz Nagydíj után, mert ha nincs az ötmásodperces büntetése, amelyet Charles Leclerc szabálytalan megelőzéséért kapott, felállhatott volna a dobogó harmadik fokára.

Pérez a nyolcadik helyen kezdte a versenyt, és végig keményen küzdött. A Red Bull pilótája nagyot lépett előre a verseny korai szakaszában, Hamilton és Verstappen összeütközése után pedig az első ötben találta magát, és valódi esélye volt a dobogós helyezésre.

Aztán Pérez a harmadik helyen álló Charles Leclerc-t előzte meg az ötödik kanyarban, de kifutott a pályáról a járdaszegélyek fölé, amikor végrehajtotta a manővert. A bírók úgy ítélték meg, hogy Pérez tisztességtelen előnyt szerzett a Ferrari pilótájával szemben, mert nem adta vissza a pozíciót, és öt másodperces időbüntetést kapott. Ennek következtében, bár harmadikként ért célba, végül csak az ötödik helyen végzett.

A mexikói érthetően csalódottan nyilatkozott az eredményhirdetés után.

„Nagyon eseménydús volt ez a verseny, szégyen, hogy lemaradtam a dobogóról. Szélesebb látókörű elbírálásban reménykedtünk főleg, mert már Charles előtt voltam, de ami történt, megtörtént, megpróbáltunk helyreállni" – mondta a mexikói.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik