F1: sürgősségi műtétet hajtottak végre De Villotán

Vágólapra másolva!
2012.07.04. 12:14
A spanyol As napilap internetes oldalának beszámolója szerint tegnap délután sürgősségi koponyaműtétet kellett végrehajtani a Formula-1-es Marussia csapat női tesztpilótáján, María de Villotán.

Amint arról kedden már beszámoltunk: az F1-es csapat a duxfordi repülőtéren tartott tesztet, amikor De Villota autója eddig ismeretlen okból – vélhetően technikai hiba miatt – nekiütközött az egyik szállító teherautónak.Amint arról kedden már beszámoltunk: az F1-es csapat a duxfordi repülőtéren tartott tesztet, amikor De Villota autója eddig ismeretlen okból – vélhetően technikai hiba miatt – nekiütközött az egyik szállító teherautónak.

A csapat megerősítette a sajnálatos baleset tényét, később azt is hozzátette, hogy a pilóta élete nem volt veszélyben. A Marussia a nap folyamán újabb tájékoztatást ígért, amennyiben új hírek jutnak a birtokába. Ennek híján viszont egyéb hírforrásokból próbált meg információkhoz jutni a világsajtó, mindenek előtt a spanyol újságírók.

Ezek a hírek előbb még arról szóltak, hogy De Villota öntudatánál van, de tovább vizsgálják a cambridge-i kórházban. Az as.com viszont már arról számolt be, hogy a baleset után tizenöt percig eszméleten pilóta a kórházban még beszélgetett is az őt elkísérő névérével, Isabellel, ám állapota később rosszabbra fordult. Carlos Gracía, a Spanyol Motorsport-szövetség (RFEA) elnöke azt mondta, hogy De Villota állapota a délután folyamán rosszabbodott, koponyatörése miatt azonnali műtétre volt szükség.

A 32 esztendős spanyol hölgy márciusi szerződtetése óta várt a lehetőségre, most jött el az ideje, hogy élesben is kipróbálhassa a Marussia versenygépét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik