F1: sisakcserével búcsúzott egymástól Vettel és Leclerc

Vágólapra másolva!
2020.12.14. 10:24
null
Vettel ajándéka (Fotó: twitter.com)
Mint ismert, Sebastian Vettel hat idény után távozik a Ferrari Formula–1-es csapatától, s jövőre már a Racing Pointról Aston Martinná változó csapatnál folytatja Sergio Pérez helyén. Az olaszoktól búcsúzó négyszeres világbajnok utolsó ferraris futama után nemcsak az istállótól, hanem csapattársától Charles Leclerctől is elköszönt, mégpedig egy igazán sportemberi gesztussal: a monacóival sisakot cserélt, s a német egy szívhez szóló üzenetet is hagyott a sajátján ajándékba.

„Charlesnak! Te vagy a legtehetségesebb versenyző, akivel az elmúlt 15 év alatt találkoztam az F1-ben. Ne pazarold el! Bármit is teszel, mindig légy boldog és mosolyogj! Köszönet mindenért! Seb” – írta a négyszeres világbajnok nála tíz évvel fiatalabb csapattársának az utolsó futamon viselt sisakjára.

Leclerc egyébként szintén készült búcsúajándékkal, szintén az utolsó futamon viselt sisakját adta át Vettelnek, amelynek tetejét a „Danke Seb!” felirat díszítette. A két versenyző a vasárnapi futam után ki is cserélte egymással a fejvédőket.

„Nagyon sokat tanultam tőled, emberként és versenyzőként is az elmúlt két együtt töltött év során. Köszönöm hogy mindig fejlődésre sarkalltál, megtiszteltetés volt a csapattársadnak lenni. A legjobbakat kívánom neked, őszintén” – tweetelte a monacói és a sisakcseréről posztolt egy képet illusztrációként.

 


 

Sebastian Vettel a Ferrarinál töltött hat idénye alatt 119 futamon indult az olasz istálló színeiben, 14 versenyt nyert, s ezzel az istálló történelmének 3. legtöbb futamgyőzelmet számláló versenyzője lett Michael Schumacher (72) és Niki Lauda (15) mögött.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik