Vettel ajándéka (Fotó: twitter.com)

„Charlesnak! Te vagy a legtehetségesebb versenyző, akivel az elmúlt 15 év alatt találkoztam az F1-ben. Ne pazarold el! Bármit is teszel, mindig légy boldog és mosolyogj! Köszönet mindenért! Seb” – írta a négyszeres világbajnok nála tíz évvel fiatalabb csapattársának az utolsó futamon viselt sisakjára.

Leclerc egyébként szintén készült búcsúajándékkal, szintén az utolsó futamon viselt sisakját adta át Vettelnek, amelynek tetejét a „Danke Seb!” felirat díszítette. A két versenyző a vasárnapi futam után ki is cserélte egymással a fejvédőket.

„Nagyon sokat tanultam tőled, emberként és versenyzőként is az elmúlt két együtt töltött év során. Köszönöm hogy mindig fejlődésre sarkalltál, megtiszteltetés volt a csapattársadnak lenni. A legjobbakat kívánom neked, őszintén” –  tweetelte a monacói és a sisakcseréről posztolt egy képet illusztrációként.

 


 

Sebastian Vettel a Ferrarinál töltött hat idénye alatt 119 futamon indult az olasz istálló színeiben, 14 versenyt nyert, s ezzel az istálló történelmének 3. legtöbb futamgyőzelmet számláló versenyzője lett Michael Schumacher (72) és Niki Lauda (15) mögött.