Vettel biztos benne, hogy Hamilton megdönti Schumacher csúcsát (Fotó: AFP)

A vasárnapi Eifel Nagydíjon Sebastian Vettel csupán a 11. helyen végzett, így az idény során immár hatodik alkalommal zárt pont nélkül – s ennél többször csak 2008-ban, a Toro Rossónál töltött egyetlen teljes idénye során végzett pont nélkül egy év alatt. Akkor viszont még éppen beletanulni igyekezett az F1 világába és úton volt első futamgyőzelme felé, hogy aztán később összesen 53 sikerrel a száguldó cirkusz harmadik legtöbbszörös győztese legyen.

1. EIFEL NAGYDÍJ
OKTÓBER 9., PÉNTEK
1. szabadedzés: törölve
2. szabadedzés: törölve
OKTÓBER 10., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Bottas 1:26.225
Időmérő: 1. Bottas 1:25.269
OKTÓBER 11., VASÁRNAP
A verseny: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Ricciardo
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 25., 14.10
Portugál Nagydíj, Portimao
November 1., 13.10Emilia Romagna-i Nagydíj, Imola
November 15., 11.10Török Nagydíj, Isztambul

A Ferrari német versenyzője a vasárnapi verseny után elárulta, nagyra értékeli Lewis Hamilton sikereit, így a 91 futamgyőzelmet is, és a tényt, hogy a brit beállította a legendás Michael Schumacher rekordját.

A 33 éves Vettel úgy fogalmazott, a 91 siker számára is olyan csúcs volt, amelyről mindig is azt hitte, hogy soha senki nem tudja sem beállítani, sem túlszárnyalni.

„Egészen biztosak lehetünk abban, hogy Lewis új rekordot ér el, minden tiszteletem az erőfeszítéseiért” – fogalmazott a német versenyző, aki az idén elhagyja a Ferrarit és jövőre már a sportágba hatvan év után visszatérő, ám gyakorlatilag újoncként belépő Aston Martin gyári csapatánál folytatja pályafutását.

„Azért is mindig Michael marad a hős nekem, mert az ő személyiségében valami olyasmi volt, amit egyetlen más versenyzőben sem láttam” – mondta Vettel, akinek gyermekkora óta a hétszeres világbajnok német pilóta a példaképe.

„A sikerek hosszú évek távlatából csak még inkább felértékelődnek, mert amikor aktív vagy, akkor leginkább csak magadra figyelsz, nem másokra” – jelentette ki Vettel. Hozzátette, nem lehet eléggé elismerni, amit Hamilton eddig elért a sportágban.

A Formula–1-es vb idei 12. futamát Portugáliában rendezik két hét múlva, és ha Hamilton ott is nyer, akkor egyedüli rekorderré válik, és még közelebb kerül hetedik vb-címének megszerzéséhez. Erre, azaz a hét világbajnoki címre eddig csak a 2013 év végi síbalesete óta a nyilvánosságtól teljesen elzártan, genfi otthonában ápolt Schumacher volt képes a sportág történetében.