F1: Schumachernek pontokat kell szereznie, hogy megtartsa az ülését

Vágólapra másolva!
2022.10.19. 19:42
null
A Haas alapítója szerint „Mick jövője csakis Mick kezében van” (Fotó: AFP)
A Haas F1 Team alapítója, tulajdonosa és elnöke, Gene Haas a vasárnap megrendezett Las Vegas-i NASCAR-versenyen nyilatkozta, hogy Mick Schumacher csak abban az esetben maradhat a csapata tagja, ha a következő négy futamon sikerül pontokat gyűjtenie.     

A hétszeres F1-világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher az idén eddig lezajlott 18 futam alatt 12 pontot szerzett a Haas istállójának, amivel a tabellán a 16. helyet foglalja el. Az egy évet kihagyó csapattársa, Kevin Magnussen két hellyel előzi meg a másodéves versenyzőt. Ezzel a teljesítménnyel köztudottan nincs megelégedve a csapat vezetősége, viszont egészen eddig nem közölt konkrét információt a német pilóta jövőjével kapcsolatban.

Mickben rengeteg potenciál van, de egy vagyonba kerül. Nagyon sok autót összetört már, ezeknek a javítása annyi pénzbe kerül, amennyivel a csapat szinte nem is rendelkezik. Ha valaki hozza a pontokat, akkor szemet hunyhatnánk az ilyen felett, de Mick esetében bonyolultabb a helyzet” – mondta Gene Haas.

Ha velünk szeretne maradni, meg kell mutatnia, hogy tud pontokat szerezni. Mi próbálunk neki ehhez annyi időt adni, amennyit csak lehetséges. Szóval Mick jövője csakis Mick kezében van” – folytatta a csapattulajdonos.

Schumacher estleges távozása esetén a tavaly az Alfa Romeo színeiben versenyző Antonio Giovinazzi vagy az utóbbi két évben az Aston Martin tartalék pilótájaként tevékenykedő Nico Hülkenberg lehet a legnagyobb esélyes, hogy betöltse a megüresedő pozíciót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik