F1: Schumacher sokkal szerényebb, mint Mazepin – Steiner

Vágólapra másolva!
2021.03.26. 11:01
null
A csapatfőnök elmondása szerint Schumacher sokkal többet agyal, mint a csapattársa (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Haas csapatfőnöke, Günther Steiner jellemezte újonc versenyzőit, Mick Schumachert, illetve Nyikita Mazepint, és azt is megosztotta, a német és az orosz egyelőre nem ápol jó barátságot egymással.

 

17. BAHREINI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 12.30–13.30
2. szabadedzés: 16.00–17.00
MÁRCIUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 13.00–14.00
Időmérő: 16.00–17.00
MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
A verseny (57 kör, 308.238 km) rajtja: 17.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 18., 15.00Emilia Romagna Nagydíj, Imola
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona

Három újonc versenyző mutatkozik be az idén a Formula–1-ben, a Formula–2 tavalyi bronzérmese, Cunoda Juki az AlphaTaurinál, míg az F2 2020-as bajnoka, Mick Schumacher, illetve a már több botrányba is keveredő Nyikita Mazepin a Haasnál debütál. Bár a szakértők sokat várnak a Honda-protezsált japántól is, igazán nagy várakozás a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának királykategóriás bemutatkozását övezi.

Az amerikai team csapatfőnöke, Günther Steiner is érzi a csapatot érő kiemelt figyelmet, és többször is elmondta, igyekszik védeni a fiatal németet a médiától, főleg, hogy a Haas a második forduló, vagyis az imolai versenyhétvége után már nem is tervezi fejleszteni az idei autóját, így a versenyzőknek egyáltalán nem lesz könnyű dolga az év során.

Steiner már azt is fantasztikus eredménynek fogná fel, ha csapatának sikerülne egy-két pontot szereznie, de már azzal is megelégedne, ha pilótái célba érnének és nem csinálnának semmi extrát.

A csapatfőnök a célkitűzések mellett azt is elárulta, a két versenyző elég eltérő karakter, és hogy egyelőre nem is ápol jó barátságot egymással.

Az biztos, hogy nem fognak együtt kiruccanni este, de erre nincs is szükség" – jelentette ki a Süddeutsche Zeitung lapnak, majd jellemezte a két pilótát. – Nyikita nagyon közvetlen, pontosan tudja, mit akar, és mindent megtesz, hogy a lehető legrövidebb úton elérje a célját. Mick sokkal többet agyal, rengeteget elemez, és sokkal szerényebb is" – tette hozzá.

Több szakértő is attól tart, hogy Schumacher és Mazepin összeütközik az év során, utóbbi ezzel kapcsolatban elmondta, nem foglalkozik azzal, éppen ki ellen versenyez.

Fontos, hogy olyan eredményeket érjek el, amelyek révén a csapattársam elé kerülök. Nem érdekel, hogy épp ki ellen versenyzem, amikor bekerülsz a Formula–1-be, fontos, hogy észrevegyenek" – mondta az orosz TASZSZ hírügynökségnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik