F1: Sainz zöld utat kapott, elindul az Orosz Nagydíjon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.11. 11:07
Carlos Sainz Jr. az Orosz Nagydíj sportfelügyelői után az FIA főorvosától is megkapta a rajtengedélyt Szocsiban, így részt vesz a 13 órakor kezdődő 53 körös futamon.

A Toro Rosso 21 éves pilótája szombaton a 3. szabadedzésen nagyot bukott, helikopterrel kórházba szállították, de a kivizsgálások során kiderült, hogy nem esett baja.

A pilóta a gyors 12-es kanyarban veszítette el az uralmát az autója felett, fékezés nélkül csapódott a 13-as kanyar bukóterét lezáró, többrétegű védőfalba, amely maga alá temette az autót. Az időmérőt ki kellett hagynia, de a szabadedzéseken elért eredményei alapján a sportfelügyelők szombaton megadták neki a rajtengedélyt. Először arról volt szó, hogy az éjszakát megfigyelés alatt a kórházban tölti, de végül még szombaton elhagyta a 4-es számú szocsi kórházat.

Vasárnap Jean-Charles Piette-nél, az FIA főorvosánál volt jelenése, a szakember pedig megadta neki a rajtengedélyt.

A sportfelügyelők kivételt tettek Sainzcal, aki annak ellenére, hogy nem vett részt az időmérőn, nem a bokszutcából, hanem a rajtrács végéről indul.

A Toro Rosso vasárnap közölte, Sainz 307 kilométer per órás sebességgel csapódott a pályát szegélyező falnak, majd 150-nel a bukótér végén elhelyezett korlátnak. A spanyol testére 46 G erő hatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik