Russell is esélyes lehet a koronavírusos Hamilton helyére (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, Lewis Hamilton a hétfőn tapasztalt enyhe tünetei után pozitív koronavírustesztet produkált, aminek következményeként biztosan nem vehet részt a második bahreini nagydíjon, és az sem kizárt, hogy a jövő hétvégi, idényzáró Abu-dzabi Grand Prix-t is kénytelen lesz kihagyni.

A sorozatban egyaránt hét egyéni és konstruktőri címet nyerő Mercedes egyelőre nem jelentette be Hamilton helyettesét, de hivatalosan két tartalékversenyzője is van, Esteban Gutiérrez és Stoffel Vandoorne. Előbbi azonban évek óta nem ült Formula–1-es autóban, míg utóbbi jelenleg épp a Mercedes Formula–E-csapatával tesztel Valenciában, és bár azt követően eredetileg is csatlakozott volna az „ezüstnyilakhoz" Bahreinben, előfordulhat, hogy más pilóta kap lehetőséget, hiszen az idei konstrukciót és a gumikat sem ismeri. 

Nem úgy, mint az idén már a koronavírusos Sergio Pérezt és Lance Strollt is helyettesítő Nico Hülkenberg, aki három versenyen állt rajthoz a Racing Pointtal, illetve a Williams színeiben induló George Russell, aki talán a legkézenfekvőbb megoldást jelentené.

A német csapat egyébként is Hamilton utódjaként tekint rá, és így lehetősége lenne élesben is kipróbálni a Williamsszel idén remek teljesítményt nyújtó britet. Persze ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, a grove-i alakulatnak el kell engednie Russellt, és helyettest is kell találna a hétvégére.

A patinás alakulatnál 2020-ban Jack Aitken tölti be a harmadik számú versenyző szerepkörét, és minden adott ahhoz, hogy esetleg elfoglalja Russell ülését, hiszen a Formula–2-es bajnokság idényzáró hétvégéje nyomán Bahreinben tartózkodik és megvan a szuperlicence is.

Russellhez hasonlóan a Renault-nál versenyző Esteban Ocon is kapcsolatban van a Mercedesszel, ám nagyon kevés a valószínűsége annak, hogy a francia lesz a hétszeres világbajnok helyettese.