F1: Russell már nem bánja, hogy elbukta az első mercedeses győzelmét

Vágólapra másolva!
2022.01.24. 15:25
null
Russell úgy érzi, erősebbé tette a szahíri bukás (Fotó: AFP)
Az idén már a Formula–1-es Mercedes színeiben versenyző George Russell már nem annyira bánja, hogy nem sikerült azonnal győzelmet aratnia pályafutása első „ezüstnyilakkal" futott versenyén, mivel úgy érzi, ezáltal is erősebbé vált.

 

George Russell a 2020-as Szahíri Nagydíjon foglalhatta el a pozitív koronavírustesztet produkáló Lewis Hamilton helyét a Mercedesben, és a második helyről indulva nagy esélye volt rá, hogy azonnal győzelmet arasson. Az elszúrt kerékcsere, majd a motorgondok azonban a tündérmesébe illő bemutatkozást rémálommá tették.

A fiatal brit az idén újra magára ötlheti az „ezüstnyilak" versenyruháját, ám ezúttal már a csapat állandó versenyzőjeként Hamilton oldalán. Egyelőre kérdéses, hogy az elmúlt nyolc idényben a konstruktőri címet kivétel nélkül bezsebelő németek milyen formában vágnak neki a nagy szabályváltoztatásokat hozó 2022-es kiírásnak, de Russell egyértelművé tette, hogy világbajnokságot szeretne nyerni, és szerinte ebben a Szahírban elszalasztott győzelem is a segítségére lehet.

Nemcsak a mercedeses tapasztalatról van szó, hanem más hasonlókról is, az élet és a versenyzés része, hogy megtanulsz talpra állni és visszavágni a csalódások után. Egy bajnokságot nem egyetlen futamon nyersz meg, vagy veszítesz el, hanem egy egész idény során. Mindig lesznek csalódást keltő hétvégéid, hibáid és sikereid is. De ha nem állsz talpra a csalódások után, akkor a hátralevő versenyeken csakis magadnak és a csapatodnak ártasz. Szóval el kell fogadnod a csalódásokat, tanulnod kell belőlük, és tovább kell lépned" – magyarázta a Crash.netnek adott interjújába, majd arra is kitért, úgy érzi, a csalódások jobb versenyzővé tették.

Akiknek könnyű volt a pályafutásuk vagy az életük, nehezebben kezelik a csalódásokat, és talán nem tudnak olyan gyorsan talpra sem állni. Pontosan ezért is vagyok hálás, hogy én több nehézséggel is szemben találtam magam, hiszen csak erősebbé váltam. Szerettem volna megnyerni a versenyt Szahírban, de nem szeretném, hogy a pályafutásom kapcsán erre emlékezzenek."

„A lehető legteljesebb versenyzővé szeretnék válni, és húsz év múlva úgy szeretnék visszatekinteni, hogy elmondhatom, hihetetlenül erős karriert futottam, és mindennek megvolt az oka, és csak erősebbé tett. Hiszem, hogy az a bahreini futam, a győzelem elvesztése csak erősebbé tett. Bizonyos szempontból túlságosan tündérmeseszerű lett volna, ha nyerek, és talán nem is értékeltem volna eléggé."

Nyilván győztessé akarok válni, és világbajnokságot nyerni, és eddig végig a mezőny végén foglaltunk helyet. A 2020-as idényben erősebbek voltunk, de ez nem volt elég, és noha 2021-ben már elég jó évet teljesítettünk, sosem lehet elég. Amikor először jutottam be a Q2-be, nagyon ünnepeltünk. Amikor másodszor és harmadszor is sikerült, akkor már a Q3-ra vágytál. Amikor aztán bejutottunk a Q3-ba, ünnepeltünk és izgatottak voltunk, de onnantól fogva mindig a Q3-ba akartunk kerülni. Amíg nem leszel világbajnok, sosem elég."

Természetesen ha választási lehetőségeket adsz, és azt kérdezed, tizedik vagy utolsó akarok-e lenni, a tizedik helyet fogom választani. De ez nem egy lineáris folyamat. Még mindig sokat kell tanulnom, és ha tizedik vagyok, az azt jelenti, hogy még mindig nem vagyok világbajnok."

Hálás vagyok, hogy nem reflektorfényben tanulhattam, és a lehető legjobban felkészülhettem arra, hogy elérhessem a céljaimat, ha megfelelő autót kapok."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik