F1: Russell került Grosjean helyére a versenyzők szervezetében

Vágólapra másolva!
2021.03.23. 17:06
null
Russellt a versenyzőtársai szavazatai alapján választották be a testületbe (Fotó: AFP)
George Russell, a Williams brit versenyzője váltja a francia Romain Grosjeant a Formula–1-es pilóták érdekvédelmi szervezetének (GPDA) vezetőségében – közölte az MTI.

Grosjean helyét a mindössze 23 éves George Russell veszi át, aki még csak két teljes idényt tudhat a háta mögött a királykategóriában.

„Megtiszteltetés és kiváltság, hogy a GPDA igazgatójának választottak meg. Értékelem a pilótatársaim bizalmát, hogy engem bíznak meg ezzel a szereppel. Tisztában vagyok vele, milyen felelősséggel jár ez a szerepkör – nyilatkozta Russell az új pozíciójáról. – A GPDA hatvanéves fennállása óta szerves részét képezi a Formula–1 biztonságának a fejlesztésében és támogatásában, a sportág és a nézők érdekeit egyaránt nézve.”

Nemcsak Russell lép új szerepkörbe az idei szezontól, hanem Anastasia Fowle is, aki az elmúlt években a GPDA jogi tanácsadójaként dolgozott. Fowle az első nem versenyző igazgató, a 2021-es idénytől pedig a szervezet üzleti ügyeiért és egyéb tevékenységeiért lesz felelős.

„Több évig dolgoztunk együtt Alex Wurzcal, Sebastiannal és Romainnal, és büszke vagyok arra, hogy versenyzőtársaikkal engem választottak meg az első nem versenyző elnökségi tagnak. Szenvedélyesen szeretem ezt a sportot és az ágazatot, és megtiszteltetés, hogy támogathatom a GPDA-t és annak a tevékenységét” – fogalmazott.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik