F1: Russell jó eredménnyel feledtetné pályafutása legnagyobb hibáját

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.04.15. 15:49
null
Russellt a mai napig kíséri tavaly elkövetett kicsúszásának az emléke (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Williams brit versenyzője, George Russell azzal a céllal vág neki a hét végi Emilia-romagnai Nagydíjnak, hogy feledtesse tavalyi kiesését, amelyet pályafutása eddigi legnagyobb hibájaként tart számon.

 

1. EMILIA-ROMAGNAI NAGYDÍJ
ÁPRILIS 16., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.00–12.00
2. szabadedzés: 14.30–15.30
ÁPRILIS 17., SZOMBAT
3. szabadedzés: 11.00–12.00
Időmérő: 14.00–15.00
ÁPRILIS 18., VASÁRNAP
A verseny (63 kör, 309.049 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

George Russell jó úton haladt afelé a tavalyi imolai versenyen, hogy megszerezze pályafutása első pontjait, ám a biztonsági autós szakasz alatt nagy hibát követett el, és a hideg gumikon a falat is eltalálta a Williamsszel. A fiatal brit már akkor is ostorozta magát a történtek miatt, s úgy tűnik, a baleset emléke a mai napig kíséri.

Amikor tavaly kicsúsztam a biztonsági autós szakasz alatt Imolában, akkor pályafutásom legnagyobb hibáját követtem el. Ez olyan pálya, amely minden megingást büntet, de a versenyzésnek pont erről kell szólnia! Már alig várom a hétvégét, és egy jó eredménnyel szeretném kijavítani a tavalyi hibámat" – idézte Russellt a Motorsportweek.

ƒ„Az imolai pálya fantasztikus, nagyon gyors, és a kör során nagyon oda kell figyelned. Emellett karakteres is, amit érzel, amikor pattogsz a kerékvetőkön. Pont ez a karakteresség hiányzik néhány új versenypálya esetében. Szóval nagyon örülök, hogy Imola visszatért a versenynaptárba" – mondta lelkesen.

A csapatok közül többen is fejlesztésekkel készülnek az Emilia-romagnai Nagydíjra, köztük van a Williams is, amely néhány tesztelemet is kipróbál a hétvége folyamán.

Lesz néhány változás a kocsin, ezek hátterében leginkább az áll, hogy ki tudjuk küszöbölni a problémát, ami Nicholas (Latifi) kiesését eredményezte Bahreinben. Emellett van néhány tesztelemünk is, amelyekkel megpróbálunk javítani az autó tulajdonságain, valamint alkalmazkodni az imolai pálya kihívásaihoz" – összegzett a teljesítménymérnök, Dave Robson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik