F1: Russell Albon helyett foglalkozzon a saját dolgával! – Verstappen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.07.19. 10:38
null
Verstappennek nem tetszett Russell kijelentése (Fotó: AFP)
George Russell a Magyar Nagydíj időmérőjét követően vette védelmébe a Red Bullnál eddig nem túl jó teljesítményt nyújtó Alexander Albont. A Williams-versenyző kijelentése azonban nem tetszett a thaiföldi csapattársának, Max Verstappennek, aki azt üzente pilótatársának, foglalkozzon inkább saját magával.

 

35. MAGYAR NAGYDÍJ
JÚLIUS 17., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton: 1:16.003
2. szabadedzés: 1. Vettel: 1:40.464
JÚLIUS 18., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Bottas: 1:15.437
Időmérő: 1. Hamilton: 1:13.447
JÚLIUS 19., VASÁRNAP
A verseny (70 kör, 306.630 km) rajtja: 15.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Augusztus 2., 16.10
Brit Nagydíj
Augusztus 9. 16.10A 70. Évforduló Nagydíja
Augusztus 16., 15.10
Spanyol Nagydíj

A Red Bull nagy reményekkel érkezett meg a Hungaroringre, az RB16-os azonban csalódást keltő teljesítményt nyújtott: Max Verstappen majd' 1.5 másodperces lemaradással zárt a hetedik helyen, míg márkatársa az időmérő utolsó szakaszába sem jutott be. A Pierre Gaslyt tavaly, év közben váltó thaiföldi többször is hibázott, és egyáltalán nem volt elégedett az autója egyensúlyával. A tizenharmadik rajthelyet megszerző pilóta egyre több kritikát kap a teljesítménye miatt, a „vörös bikák" azonban egyelőre védelmükbe vették.

Így tett a Williams brit pilótája, George Russell is, aki úgy fogalmazott a hungaroringi időmérőt követően, pilótatársa idiótának tűnik a csapatnál, és a vezetőségnek gyorsan rá kell jönnie, mi lehet a gond. Russell kijelentése viszont nem nyerte el Max Verstappen tetszését, a holland azt üzente pilótatársának, hogy foglalkozzon inkább a saját dolgával.

George semmit sem tud a csapatról. Szerintem jobban tenné, ha a saját autójával és a teljesítményével foglalkozna ahelyett, hogy másokról beszél – jelentette ki, majd a Red Bull-versenyzők közötti nagy különbség kapcsán is megosztotta a véleményét. – Ami engem illet, én mindig igyekszem a lehető legtöbbet kihozni a kocsiból, és olyan keményen nyomon, amennyire csak tudom. Szó sincs arról, hogy feladom, amikor az autóm nem képes a pole pozícióra. Akkor is próbálkozom tovább, és elviszem a határig" – tette hozzá a nyolcszoros futamgyőztes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik