F1: Russell vagy Verstappen a jobb? Toto Wolff megválaszolta!

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.03.23. 10:38
null
<strong>Toto Wolff</strong> nem titkolta a véleményét (Fotó: Getty Images)
Toto Wolff, a Formula–1-es Mercedes istálló csapatfőnöke szerint versenyzőjük, George Russell jobb, mint a világbajnoki címvédő Max Verstappen.

 

Az osztrák sportvezető a Sport Bildnek nyilatkozva nevezte meg a jelenlegi mezőny három legjobbját.

„Lewis Hamilton, Russell és Verstappen. Ebben a sorrendben” – jelentette ki Toto Wolff, utalva arra, hogy a Mercedeshez tavaly szerződtetett 24 éves britet jobbnak tartja, mint a szintén 24 esztendős holland Red Bull-versenyzőt.

Ahhoz, hogy Lewis Hamilton az idén megszerezhesse rekordot jelentő nyolcadik vb-címét, Wolff szerint arra van szükség, hogy megfelelő autót adjanak neki.

„Olyan versenygépet kell produkálnunk, amely elég gyors ahhoz, hogy megverhesse vele a Ferrarit és a Red Bullt. Ez ilyen egyszerű” – fogalmazott a csapatfőnök, aki szerint a stuttgarti istállónál egyelőre „kárelhárítás” zajlik.

Az átfogó szabálymódosítások miatt jelentős mértékben átépített versenyautók közül a múlt hétvégi szezonnyitó Bahreini Nagydíjon kettős győzelmet arató Ferrari áll a legjobban, aztán a Szahírban műszaki gondok miatt kieső Red Bullok következnek az erősorrendben, melynek harmadik helyén a Mercedes áll.

„A futamon jól látható volt a jelenlegi hátrányunk, de amíg az autóban rejlő lehetőségeket maximálisan ki tudjuk használni, addig minden kínálkozó lehetőséget meg kell ragadnunk a pontszerzésre” – mondta Wolff.

A Mercedes-nevelés Russell a Williamstől érkezett a finn Valtteri Bottas helyére a sorozatban nyolc konstruktőri vb-elsőséget begyűjtő, most is címvédő német csapathoz, és a bahreini versenyen negyedikként ért célba, közvetlenül Hamilton mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik