F1: rózsaszín és kék – íme, Alonsóék 2022-es versenygépe

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2022.02.21. 18:51
null
Bemutatkozott az A522-es (Fotók: AlpineF1Team)
A Formula–1-es Alpine Párizsban hivatalosan is lerántotta a leplet a 2022-es autójáról, az A522-esről, amely az új névadó szponzor, a BWT által részben rózsaszínbe öltözött. 

 

A csapatok közül utolsó előttiként az előző idényt az ötödik helyen záró Alpine mutatta be 2022-es versenygépét, az A522-est, amelyet a kétszeres világbajnok Fernando Alonso és a tavalyi Magyar Nagydíjon győzedelmeskedő Esteban Ocon vezethet az idén.

Noha a pilótafelállás maradt, az enstone-iak háza táján rengeteg változás történt a télen, ami nemcsak az új autó színében, hanem a csapat nevében is tükröződik.

 

A francia alakulat ugyanis – amellett, hogy megvált a technikai igazgató Marcin Budkowskitól és a tanácsadó Alain Prosttól, valamint leszerződtette Bruno Famint a tavaly távozó Rémi Taffin helyére – megszerezte az Aston Martin távozó csapatfőnökét, Otmar Szafnauert, valamint az F1-ben a riválissal bemutatkozó szponzort, a BWT-t is.

Az új együttműködés részeként a csapat neve hivatalosan BWT Alpine F1 Team lett, és a támogató jellegzetes színe, a rózsaszín is megjelent a kocsin, illetve a felek közös fenntarthatósági kampányt indítottak, hogy terjesszék a társadalmi felelősségvállalás üzenetét a világban.

 

A nagy átszervezés hátterében a márkaigazgató, Laurent Rossi áll, aki úgy érezte, csapata megtorpant a fejlődésben, de most az új szakemberekkel készen áll új szintre lépni és megvalósítani az ambiciózus 2022-es célját, mely nem lehet más, mint felkapaszkodni az élmezőnyhöz, és harcba szállni a győzelemért. Ebben a személyi cserék mellett az új erőforrás is a segítségére lehet, a francia alakulat ugyanis agresszív utat választott a 2022-es motorfejlesztésnél.

 

A csapat már kedden bejáratja az új gépet, amely az első két versenyen még nem a most bemutatott festéssel fog indulni, hanem nagyrészt rózsaszín dizájnt kap a BWT-vel kötött partnerség okán.

Bahreinben és Szaúd-Arábiában így fog kinézni az A522-es:

 

A bemutatók sorát az Alfa Romeo zárja, amely február 27-én prezentálja az új dizájnját, az első, február 23. és 25. között megrendezendő teszten ugyanis még álcafestéssel gyűjti a kilométereket Barcelonában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik