F1: Rosberg sem lett volna jobb, mint Bottas – Lauda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.28. 16:48
Az előző hétvégén elrajtoló Formula–1-es szezon ausztráliai futamán a Mercedes új pilótája, a Nico Rosberg ülését elfoglaló Valtteri Bottas a harmadik helyen ért célba. Niki Lauda szerint ezzel maradéktalanul pótolta a világbajnok elődöt.

A Mercedes csapatelnökét – elmondása szerint – váratlanul érte, amikor az előző szezon végén Nico Rosberg bejelentette a visszavonulását, de szerinte megfelelő döntést hoztak a pótlásáról.

SZAVAZÁS

A Ferrari ausztráliai győzelme után mit vár az F1-es szezontól?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Hosszasan gondolkodtunk Toto Wolff-fal, hogy kit tegyünk a helyére – nyilatkozta Lauda a Sky Sports F1-nek. – Az én listámon Bottas volt az első, számomra ő tűnt a legjobb választásnak. Tapasztalt, gyors versenyzőt szerettünk volna. A fiatal Pascal Wehrlein kockázatosnak tűnt nekem.”

„Az egész hétvégéje szenzációs volt – értékelte a legendás versenyző a Mercedes új pilótájának teljesítményét. – Nem hiszem, hogy Nico jobb lett volna nála, ha ő versenyez. Ez volt az első futama az új autóval, harmadikként végzett, közel Lewishoz. Ennél talán nem is lehetett volna jobb munkát végezni.”

Lauda az interjú végén elmondta, mindkét pilótájukat hagyják érvényesülni, megengedik, hogy egymás ellen versenyezzenek, hiszen jól kijönnek egymással és megvan a harmónia közöttük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik