F1: Rosberg nagy hajrája nem sokat ért a csapatfőnököknél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.01. 12:05
null
Lewis Hamilton mellett Fernando Alonsóról is elismeréssel beszélnek a csapatfőnökök (Fotó: AFP)
Az F1-es csapatfőnökök szerint Lewis Hamilton volt a 2015-ös F1-es világbajnokság legjobb versenyzője, azaz a riválisok sem vitatják, hogy a Mercedes brit pilótája teljesen megérdemelten lett bajnok. Viszont a második helyre Sebastian Vettel jött be, jócskán megelőzve a pontversenyt másodikként záró Nico Rosberget.

Az autosport.com minden évben megkéri a tíz csapatfőnököt, hogy állítsa sorba a tíz legjobb versenyzőt, a pontokat úgy osztották, ahogy a versenyeken a vb-pontokat osztják.

A Mercedest Toto Wolff, a Ferrarit Maurizio Arrivabene, a Williamst Sir Frank Williams, a Red Bullt Christian Horner, a Force Indiát Vijay Mallya, a Toro Rossót Franz Tost, a Lotust Federico Gastaldi, a McLarent Éric Boullier, a Saubert Monisha Kaltenborn, a Manor Marussiát John Booth képviselte. A megszerezhető 250 pontból Hamilton 229-et kapott meg, 49 ponttal előzte meg az első ferraris szezonjában három futamot nyerő Vettelt. Rosberg hiába hajrázott három győzelemmel, 67 ponttal kikapott honfitársától.

A negyedik helyen az újonc Max Verstappen végzett, míg Fernando Alonso gyötrelmes mclarenes szezonja ellenére a hatodik lett.

A CSAPATFŐNÖKÖK LISTÁJA
1. Lewis Hamilton 229 pont
2. Sebastian Vettel 180
3. Nico Rosberg 113
4. Max Verstappen 77
5. Danyiil Kvjat 69
6. Fernando Alonso 57
7. Valtteri Bottas 52
8. Sergio Pérez 48
9. Daniel Ricciardo 47
10. Kimi Räikkönen 37

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik