F1: Rosberg állítja, már aláírta szerződését a Mercedes egyik jövő évi versenyzője

Vágólapra másolva!
2021.09.06. 12:42
null
Rosberg is „pusmorgott” Russellről (Fotó: AFP)
Az elmúlt hétvégén rendezett Formula–1-es Holland Nagydíj után a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg a Sky Sports futam utáni műsorában izgalmas pletykát osztott meg a nézőkkel: tudomása szerint már aláírta a jövő évre szóló szerződését a világbajnoki címvédő Mercedes istálló másik versenyzője is, mégpedig az F1-es idényekről évek óta kiemelkedő nézettségnek örvendő sorozatot forgató Netflix kamerái előtt. Az illető pedig nem más, mint George Russell.

A boxutcai pletykák szerint a héten nagy bejelentés-cunami várható a Formula–1-ben, az óvatos becslések szerint még a hétvégi Olasz Nagydíj előtt hivatalossá válhat, hogy George Russell jövőre elhagyja a Williams istállót ahová három éve rendre kikölcsönözte őt a Mercedes, és a 2022-es idénytől Lewis Hamilton csapattársa lesz. Eközben a hétszeres világbajnok jelenlegi csapattársának jövő évi csapatának hivatalos bejelentésére is sor kerülhet a héten, Valtteri Bottas ugyanis várhatóan az Alfa Romeóhoz igazol.

A kevésbé óvatos becslések szerint egyébként Bottas váltását már hétfőn, Russell mercedeses szerződését pedig kedden is bejelenthetik.

Utóbbit bátran nevezhetjük az F1 idei évének legrosszabbul őrzött titkának, főleg,miután a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg is szót kért az ügyben a hétvégi Holland Nagydíjat követően a Sky Sports futam utáni műsorában.

„Ó, egyébként, George Russellről van egy pletykám. Egy bizonyos streaming szolgáltató operatőreit behívták Toto Wolff irodájába, hogy a szerződés aláírását lefilmezzék. Ez a legfrissebb, ami most a paddockban kering Russellről” – árulta el vasárnap délután Rosberg.

Nem kell hozzá túl sok logika, hogy az ember kitalálja, ez a szolgáltató, amelynek operatőreit beinvitálták a Mercedes csapatfőnökének irodájába, hogy Russell aláírását rögzítsék, a Netflix, amely javában forgatja az F1-es idényeket a kulisszák mögül bemutató sorozatának, a Drive to Survive-nak a negyedik évadát.

Az persze, hogy Rosbergnek igaza volt-e vagy sem, legkésőbb jövő év tavaszán derül ki, amikor a sorozat 2021-es idényt bemutató részei nyilvánosságra kerülnek.

Afelől viszont, hogy George Russell valóban a Mercedesben folytatja még inkább eloszlatja a kétségeket, egy másik korábbi világbajnok, Jenson Button, aki maga interjúvolta meg a jelenleg még a Williamsnél vezető Russelt a jövőjével kapcsolatban.

„Nem hiszem, hogy lenne olyan naiv versenyző a mezőnyben, aki azt gondolná, hogy szembeszállhat egy hétszeres világbajnokkal és könnyű dolga lesz vele szemben. Mert Lewis a gyorsasága és a határozottsága, eltökéltsége miatt az, aki. De minden pilóta álma, hogy Lewis csapattársa legyen, és az enyém is, ezt az elmúlt három évben számtalanszor el is mondtam. Meglátjuk, mit hoz a következő idény!” – árulta el Russell Buttonnak a Sky Sportsnak adott exkluzív interjújában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik