Ricciardo elindulhat az idénynyitón (Fotó: AFP)

Mint ismert, Daniel Ricciardo kénytelen volt kihagyni az idény előtti második tesztet, miután többszöri mintavétel után (az elsők még negatív eredményt hoztak) pozitív lett a koronavírustesztje. Az ausztrál helyett mindhárom nap a csapattárs, Lando Norris ülhetett autóba, és kérdésessé vált a szereplése a hétvégi idénynyitó Bahreini Nagydíjon is.

A McLaren szerda délelőtt aztán jó hírekkel szolgált a versenyzőjéről, hiszen amellett, hogy Ricciardo számára a helyi előírások értelmében csütörtök este véget ér a karantén, közölte, többször is negatív lett a tesztje, így minden akadály elhárult a visszatérése elől. 

„A McLaren F1 Team megerősíti, hogy miután múlt héten pozitív lett a koronavírustesztje, Daniel Ricciardo már több negatív teszteredményt is produkált, aminek értelmében csütörtökön visszatérhet a paddockba, és készen áll a hétvégi Bahreini Nagydíjra. Daniel minden nappal jobban érzi magát, miközben a helyi előírásokat követve karanténban gyógyul tovább Bahreinben" – áll a csapat közleményében.