F1: Ricciardo szerint valós lehetőség, hogy tartalék pilóta lesz

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.29. 20:35
null
Daniel Ricciardo egyet visszalépne jövőre, hogy utána újra versenyezhessen (Fotó: AFP)
Amióta a McLaren bejelentette, hogy a következő idényt Daniel Ricciardo nélkül kezdi meg, a sajtó és a közvélemény azt találgatja, mi lesz vele 2023-ban. Most a pilóta is elmondta, mit gondol a helyzetéről.

Ricciardo az elmúlt két év alatt, amit a McLaren csapatában töltött, finoman szólva sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, a tavalyi Olasz Nagydíjon szerzett győzelmén kívül keveset tud felmutatni. Csapattársa, Lando Norris rendre felülmúlta a versenyeken és az időmérőkön, így érthető, hogy a 33 éves pilóta után nem kapkodnak a topcsapatok.

„Nem szeretnék az első adandó autóba beleülni. Próbálok a jövő éven túl gondolkodni, természetesen versenyezni akarok, de ettől függetlenül nemcsak a következő tizenkét hónapot, hanem az elkövetkezendő huszonnégyet veszem figyelembe” – idézte a Sky Sports az ausztrál versenyzőt.

Arról, mennyire valószínű, hogy a következő idényben tartalék pilóta legyen, ezt nyilatkozta: „Ez mindenképpen reális lehetőség.”

A Haas azon kevés csapatok egyike, ahol még megjelenhet jövőre Ricciardo. Az istálló csapatfőnöke, Guenther Steiner szintén megszólalt az ügyben.

„Ez hatalmas döntés a karrierjében. Ha a mezőnyben hátul helyezkedő csapathoz igazol, nem jelenti azt, hogy nem lesz képes később előrébb jutni” – jelentette ki Steiner szintén a Sky Sportsnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik