F1: Ricciardo szabadon távozhat, ahova csak akar – Prost

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.05.04. 15:08
null
Prost nem tudja elképzelni, hogy Ricciardo visszatér a Red Bullhoz (Fotó: AFP)
A Renault tanácsadója, Alain Prost megerősítette, nincs opciójuk Daniel Ricciardo megtartására, így a versenyző kezében van a sorsa.

 

Daniel Ricciardo 2018 nyarán kötött szerződést a Renault-val, ám most úgy tűnik, akár már jövőre más csapatban versenyezhet. Az új érára készülő enstone-iakkal ugyanis a vártnál is gyengébben teljesített, s a koronavírus-járvány egyik következményeként elhalasztott nagy szabálymódosítások még rosszabb helyzetbe hozták a gárdát és a versenyzőt is.

Az ausztrál szerződése 2020 végéig szól, és a Renault tanácsadója, Alain Prost elmondása szerint a csapatnak nincs is opciója a pilóta megtartására, így saját kezében van a sorsa.

„Daniel szerződése 2020 végéig szól, így onnantól kezdve szabadon távozhat, ahová csak akar. Nincs opciós jogunk a megtartására, így a saját kezében van a sorsa. Ennek ellenére egyeztetünk egymással, igaz, a piac megállt a jelenlegi helyzet miatt, azonban az idő halad tovább. Valószínűleg a megtartása lesz a célunk, mivel egy ilyen bizonytalan helyzetben fontos a stabilitás a csapatok számára" – árulta el a Canal+ tévécsatornának adott nyilatkozatában.

„Nyilvánvalóan nagy kísértést jelentene számára egy ferraris ajánlat. Ugyanakkor Daniel azt mondta nekünk, hogy velünk szeretné folytatni, és szeretné elérni azt, amit közösen célul tűztünk ki magunk előtt. Meglátjuk" – mondta, majd kitért az esetleges Red Bull-os visszatérésre is.

„A csapat teljes mértékben Max Verstappen mellett áll, így nem látom magam előtt, hogy Daniel visszatérne oda."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik