F1: Ricciardo panaszkodott? Ez most komoly? – Gutiérrez

Vágólapra másolva!
2016.08.01. 10:26
Daniel Ricciardo a Német Nagydíj után megerősítette, hogy elégedetlen volt Esteban Gutiérrezzel, akit csak nehezen sikerült leköröznie, és káromkodás helyett vicces rádióüzenettel jelezte nemtetszését, hátha jobban átmegy az üzenet. Gutiérrez nem igazán érti.

Daniel Ricciardo a Német Nagydíj hajrájában a lekörözések alatt ironikus rádióüzenettel tette nyilvánvalóvá, hogy elégedetlen Esteban Gutiérrezzel, aki sokkal tovább feltartja, mint mások.Daniel Ricciardo a Német Nagydíj hajrájában a lekörözések alatt ironikus rádióüzenettel tette nyilvánvalóvá, hogy elégedetlen Esteban Gutiérrezzel, aki sokkal tovább feltartja, mint mások.

„Imádom a srácot, ő a kedvencem" – mondta Ricciardo, mire mérnöke, Simon Rennie azt válaszolta neki, hogy ne aggódjon, mindenki mással ezt tette a mexikói. Ricciardót a futam után is kérdezték Gutiérrezről.

A BÜNTETŐPONTOK ÁLLÁSA
(12-nél jár eltiltás)

Valtteri Bottas 6
Danyiil Kvjat 5
Kimi Räikkönen
5
Marcus Ericsson
4
Nico Hülkenberg
4
Pascal Wehrlein
4
Felipe Nasr
4
Rio Haryanto
4
Carlos Sainz Jr.
4
Nico Rosberg
4
Esteban Gutiérrez
4
Max Verstappen 3
Jolyon Palmer
2
Fernando Alonso
2
Kevin Magnussen
2
Sebastian Vettel
2
Pastor Maldonado*
1
Legközelebbi „pontvesztés”: szeptember 5., Ericsson 2 pont
*nincs a mezőnyben

„A pályán kívül semmi bajom vele, sőt, a kedvesebb srácok közé tartozik. Ám a pályán, főleg az utóbbi időben azt látom, hogy nem annyira veszi figyelembe a kék zászlókat. Az utóbbi időben a pilótaértekezleteken is kitértünk rá – mondta Ricciardo, aki a HRT pilótájaként kezdte F1-eas karrierjét, tudja, milyen, ha folyton félre kell húzódnia. – Pontosan tudom, mekkora szívás, hogy folyamatosan a tükröd kell nézned és le kell húzódnod az élboly elől. Ám Esteban a legutóbbi három versenyen kilógott a sorból, mindenki más odafigyel a kék zászlókra. Zavaró, de megpróbáltam udvarias lenni, mert tudom, hogy mások sokkal keményebben reagálnak. Talán így jobban átmegy az üzenet."

Hogy átment-e? A Magyar Nagydíjon Gutiérrez kétszer is öt másodperces büntetést kapott a kék zászlók figyelmen kívül hagyásáért, mégsem érti, miről beszél Ricciardo.

„Daniel panaszkodott? Ez most komoly? Akkor beszélnem kell vele – mondta a Haas pilótája. – Azért lep meg, mert bár láttam, hogy érkezik mögöttem, sokáig nagyon messze volt. Aztán egyszer csak félrehúzódtam, két másodpercet vesztettem vele. Nem akartam feltartani, de ha úgy érzi, hogy ezt tettem, beszélnünk kell. Senkinek sem akarok ártani a pályán."

Gutiérrez rámutatott, hogy az utóbbi hetekben valóban igyekezett visszafogni az udvariasságából, de nem véletlenül.

„A csapat többször is jelezte, hogy túl könnyen megadom magam a lekörözéseknél, ezért elhatároztam, hogy változtatok, és megpróbálom minimális időveszteséggel letudni a lekörözéseket. Szuperlágy gumikon mentem, pozícióért csatáztam, nem jött olyan gyorsan, hogy feltűnjön. Amikor a kettes kanyarhoz értünk, elvettem a gázt, hogy elmenjen, szó sem volt róla, hogy letol az útról. Beszélünk, és minden oké lesz" – mondta Gutiérrez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik