F1: Remélem, a Ferrarival is dobogóra állhatok Monzában – Sainz

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.09.07. 18:16
null
Sainz bízik benne, hogy nem ez volt az utolsó dobogója az Olasz Nagydíjon (Fotó: AFP)
Carlos Sainz Jr. a második helyen futott be az Olasz Nagydíj  fordulatos versenyén, aminek eredményeképp először állhatott fel a legendás monzai dobogóra. A spanyol sajnálja, hogy ezúttal nem hömpölyöghetett a tömeg az egyenesben, azonban bízik benne, hogy a Ferrarival átélheti még a jövőben, milyen amikor csaknem 100 000 ember ünnepel a sebesség templomában.

 

71. OLASZ NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 4., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:20.703
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:20.192
SZEPTEMBER 5., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Bottas 1:20.089
Időmérő: 1. Hamilton 1:18.887
SZEPTEMBER 6., VASÁRNAP
A verseny: 1. Gasly, 2. Sainz, 3. Stroll
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 13., 15.10Toszkán Nagydíj
Szeptember 27., 13.10Orosz Nagydíj
Október 11., 14.10Eifel Nagydíj

A McLaren spanyol versenyzője 0.415 ezreddel a győzedelmeskedő Pierre Gasly mögött szelte át a célvonalat, így nem sok hiányzott ahhoz, hogy megszerezze első F1-es győzelmét. Második helyezése azonban hiába jelentette pályafutása legjobb eredményét, a spanyol csalódott volt az elszalasztott lehetőség miatt, s amiatt is bánkódott, hogy a koronavírus-járvány miatt nem élhette át, milyen, amikor a benyúló pódium alatt hömpölyög a tömeg.

„Biztos vagyok benne, hogy ha a tifosi itt lehetett volna, nagyon boldog és büszke lett volna, és ez a tudat nagyon izgatottá tesz a jövőt illetően. Kicsit csalódott is vagyok, hogy nem lehettek itt a nézők, azonban a mostani eredmény után nagyon várom már, mit hoz a jövő. Remélhetőleg nem ez volt az utolsó dobogóm Monzában, és még jó sokszor tapasztalhatom meg, milyen a pódiumon állni a Ferrarival. Készen állok, és alig várom, hogy valóra váljon. El sem tudom képzelni, milyen lett volna, ha százezer emberrel ünnepelhettem volna" – tekintett előre a jövőre már a maranellói istállóval induló spanyol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik