Oscar Piastri a McLaren pilótája lehet (Fotó: AFP)

Nagyon kapós a fiatal ausztrál versenyző, akiről a hét elején jelentette be mostani istállója, az Alpine, hogy tesztpilótából jövőre versenyzővé lépteti elő, így Esteban Ocon csapattársaként Fernando Alonso utódja lesz. Alonso ugyanis az Aston Martinhoz szerződik, a visszavonuló Sebastian Vettel helyére.

Piastri – akinek menedzsere a korábbi F1-es pilóta, Mark Webber – az Alpine hivatalos bejelentése után a saját közösségi oldalán jelezte, hogy nem állapodott meg a francia csapattal a közös folytatásról, nem fog a kékeknél versenyezni 2023-ban.

A 21 éves ausztrált hírbe hozták már a Williamsszel is, de Dieter Rencken, a racingnews365.com megbízható bennfentese megtudta, hogy valójában a McLarennel egyezett meg Piastri, aki honfitársa helyére érkezik Lando Norris mellé.

Az autosport.com megerősítette korábbi szakírója értesüléseit, és megtudta, a McLaren már tárgyal Ricciardóval a 2023 végéig szóló kontraktusa korábbi felbontásáról.

Rencken szerint már az FIA szerződéseket figyelő testülete is értesült arról, hogy Piastri 2022 végéig szóló szerződésének hosszabbítási opciójával nem tudott élni (lekéste a határidőt) az Alpine, így a McLaren bejegyezhette a 2023-as megállapodást.

A hivatalos bejelentésre még várni kell.