Pérez bízik benne, hogy vasárnap visszatér (Fotó: AFP)

 

51. SPANYOL NAGYDÍJ
MÁJUS 7., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:18.504
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:18.170
MÁJUS 8., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:17.835
Időmérő: 1. Hamilton 1:16.741
MÁJUS 9., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 308.424 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 6., 14.00
Azeri Nagydíj, Baki
Június 13.Török Nagydíj, Isztambul

Sergio Pérez Imolában még a csapattársa, Max Verstappen elé tudta kvalifikálni magát, s Portugáliában sem volt túl nagy a lemaradása, de míg a holland most a Mercedesszel harcolt a pole pozícióért, ő nagy hátránnyal a nyolcadik rajthelyet tudta csak megszerezni. A mexikói ráadásul az időmérő harmadik szakaszában a kavicságyat is megjárta, így csak egy mért kört tudott futni a döntő etapban. A kvalifikáció után megosztotta, nem érezte teljesen jól magát, de bízik benne, hogy vasárnapra kiheveri.

„Kissé szenvedtem, nem éreztem magam százszázalékosan. Volt némi gondom a vállammal, és egész egyszerűen a teljes időmérőn rosszul éreztem magam. Beszéltem a csapattal, megvizsgáltak mindent, és holnapra minden újra százszázalékos lesz. Csak egyre rosszabb és rosszabb lett a helyzet a kvalifikáció során, és egyre jobban szenvedtem. De biztos vagyok benne, hogy vasárnap visszatérünk a normál formánkhoz" – magyarázta.

„Egyszerűen egy rossz nap volt, nem sikerült egyetlen kört sem összetennem. A Q1-ben még úgy tűnt, rendben vagyok, ezt követően azonban nem sikerült semennyit sem javulnom. Nem voltam százszázalékos, így nagyon nehéz volt kihozni mindent az autóból. Korábban láttuk, hogy kezd minden összeállni, főleg a hosszú etapon mutatott tempóm volt jó, de lesz még mit dolgoznunk a teljesítményen. Egyszerűen jobban meg kell ismerkednem a kocsival, ez lesz a kulcs" – tette hozzá.

A „vörös bikák" tanácsadója, Helmut Marko részletesebben is elmondta, mi okozta a problémát Péreznél, és megerősítette, hogy a mexikói ülésbeállításával volt gond.