F1: Sergio Pérez a Force Indiánál folytathatja, Di Resta távozhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.25. 19:09
null
Sergio Pérez (balra) jövőre már a Force Indiával körözhet? (Fotó: Action Images)
Martin Whitmarsh, a Formula–1-es McLaren istálló csapatfőnöke örül, hogy az együttest ebben a szezonban erősítő Sergio Pérez minden bizonnyal marad a száguldó cirkuszban, miután a mexikói versenyző a hírek szerint közel áll ahhoz, hogy aláírjon a Force Indiához.

 

Pérezt ugyan nem marasztalta a McLaren, de Whitmarsh számos csapatot, köztük a Force Indiát is, megkereste, hogy arra ösztönözze, hogy adjanak a mexikóinak egy esélyt. Az erőfeszítések a jelek szerint kifizetődtek, a hírek szerint Pérez hamarosan aláírhat a Force Indiához.

„Nagyon boldog vagyok – mondta Pérez lehetséges Force Indiához szerződéséről Whitmarsh. – Ő egy szerethető fiatal srác, aki rendkívül méltóságteljes, és nagyon kedvelt tagja volt a csapatnak.”

„Azt mondtam neki, bizonyítsa be, hogy tévedtünk az elengedésével kapcsolatban, most az a dolga, hogy ezt bizonyítsa – mondta az új csapatnál rá váró kihívásokról a McLaren csapatfőnöke. – Megtettük, amire képesek voltunk, hogy kisegítsük őt, megérdemli, hogy az F1-ben legyen. Azt hiszem a Brazil Nagydíjon ezt be is bizonyította.”

Pérez valószínűsíthető érkezése Paul di Resta távozását is előrevetíti a Force Indiánál, a skót pilótának egyelőre még nincsenek határozott elképzelései a következő szezonról. Whitmarsh elmondása szerint nagyon szomorú amiatt, hogy Di Resta elveszítheti a helyét, de azt mondja ez a mai F1 valósága.

„Ez egy nehéz sport manapság. Vannak pilóták, azok közül, akik bekerülnek, vagy már bent vannak, akik sokkal kevésbé tehetségesek, mint Paul, ez pedig szomorú” – utalt a nagy szponzorokat szállító pilótákra a McLaren csapatfőnöke.

„Még nem jelentették be, hogy Di Resta nem fog versenyezni az F1-ben, de azt gondolom eléggé várható, hogy mi fog történni” – tette hozzá.

Szintén a csapattal kapcsolatos hír, hogy a német Spiegel információja szerint Nico Hülkenberg a következő évben ismét a Force Indiánál versenyez majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik