F1: özönvíz árasztotta el a Belga Nagydíj helyszínét – videó

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.05. 11:15
Heves esőzés sújtotta Belgiumot, özönvíz árasztotta el az F1-es Belga Nagydíj helyszínét is. A létesítményt lezárták, de az augusztus végi nagydíjat megtartanák – olvasható az Origón.

Narancs riasztást adtak ki Belgiumban péntek este a heves esőzések miatt – az elképesztő mennyiségű csapadék a Belga Nagydíj világhírű helyszínét sem kímélte.

Spában ráadásul jelentős szintkülönbségek vannak, a célegyenes utáni La Source-kanyar és a híres Eau Rouge között erőteljesen lejt a pálya – szinte olyan, mint egy ártér.


A károk miatt a rendezők lemondták a Spa Euro Race programját, várhatóan időre lesz szükség a helyzet felmérésére és a helyreállításhoz. A Belga Nagydíj augusztus végén esedékes, egyelőre nincs hír arról, hogy a természeti csapás befolyásolná a híres verseny visszatérését – számolt be az origo.hu.

A Belga Nagydíjat tavaly zárt kapuk mögött rendezték, egy pénteki határozat szerint az országban 2021. augusztus 13. után maximum 75 ezer fős közönséggel lehet tömegrendezvényeket tartani, így a megrendezhetik az F1-es Belga Nagydíjat.


 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik