F1: osztrák szakember irányítja a Mercedes-istállót

Vágólapra másolva!
2013.01.21. 16:01
Hétfőn hivatalossá vált, hogy az osztrák Toto Wolff lemondott a Formula–1-es Williams-istálló vezetőségében elfoglalt tisztségéről, és a jövőben a Mercedes sportigazgatójaként dolgozik tovább.

Wolff ezentúl a Mercedes F1-es és egyéb motorsport-programjának vezetője lesz, ezen felül 30 százalékos részesedést szerez a stuttgartiak Formula–1-es istállójában. Vele párhuzamosan a Mercedes elnökségébe bekerült Niki Lauda is szerez 10 százalékos részesedést, a Daimlernek pedig ugyanúgy 60 százaléka marad, mint mielőtt visszavásárolta a 40 százalékot az abu-dzabi Aabar befektetőtársaságtól.

Wolff érkezésével várhatóan átveszi az F1-es csapat napi ügyeinek intézését, így Ross Brawn teljes energiáját a műszaki személyzet irányítására összpontosíthatja. Az osztrák kinevezése ugyanis elsősorban az F1-es program sikerességének reményében történt meg.

Bár a német túraautó-bajnoki szereplés irányítása is az ő hatálya alá kerül, nem vesz részt olyan aktívan a programban, mint elődje, Norbert Haug, s el sem utazik rendszeresen a versenyekre.

Bár Wolff a Williamsnél már nem tölt be aktív szerepet, a brit csapatban birtokolt részesedését passzív befektetőként megtartja. Mercedeses kinevezése várhatóan nem változtat azon, hogy Valtteri Bottas, a csapat tavalyi tartalék pilótája – akinek Wolff a menedzsere – már versenyzői állást tölt be az idén.

A Williamsnél nem neveztek ki új vezetőt, a csapat közleménye szerint egy stáb irányítja tovább az istállót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik