F1: online „tartott" csapatbemutatót a Ferrari

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.02.26. 14:15
null
Egy hosszabb videó közzétételével „tartott" csapatbemutatót a Ferrari (Fotó: Ferrari)
Közel két héttel az autóbemutatója előtt, péntekre ígért egy csapatbemutatót a Ferrari, amelyet egy, a hivatalos honlapján közzétett videóval ejtettek meg a maranellói istállónál.

 

Február közepén jelentették be a Ferrarinál, hogy idén két bemutatót is tartanak. Bár a 2021-es autójukat, az SF21-est csak március 10-én, két nappal a kollektív teszt kezdete előtt mutatják meg a nagyvilágnak, szűk két héttel előtte tartottak egy másik bemutatót is, amelyen a csapat tagjai kerültek a középpontba.

A Ferrarinál 14 órára ígérték a csapatbemutatót, azonban amikor a hivatalos honlapjukon letelt a visszaszámlálás, az élő bejelentkezés helyett egy nagyjából 16 perces videó jelent meg, amiben Mattia Binotto csapatfőnök, illetve az istálló versenyzői, Charles Leclerc és Carlos Sainz Jr. mesélt magáról, a Ferrarihoz fűződő kapcsolatáról, valamint az előttük álló idényről.

„A 2021-es egy nagyon fontos év lesz, és rengeteg kihívás áll előttünk – kezdte Binotto. – Az autónk, az SF21-es a legtöbb részletét az elődjétől örökölte. A költségvetési korláttal most lesz először limit a költekezésünkben, de ezen kihívásokkal az elhivatottságunkkal és az új pilótafelállásunkkal nézünk szembe. Emellett már a 2022-es autónkra is koncentrálnunk kell, mivel az teljesen új lesz tervezési és technikai szempontból.”

A Ferrari 2021-re igazolt versenyzője, Carlos Sainz Jr. elsőként arról beszélt, hogy miért és hogyan iszeretett bele az autóversenyzésbe, majd azt is felelevenítette, amikor a közelmúltban megkezdte a munkát az új csapatával.

„A pillanat, amikor aláírod a szerződésed, és tudatosul benned, hogy a Ferrari versenyzője leszel, teljesen megváltoztatja az életed – vallotta be a McLarentől érkező spanyol. – Az első munkanapom decemberben jött el, ekkor találkoztam mindenkivel a gyárban: a mérnökeimmel és a szerelőkkel, akikkel együtt fogok dolgozni. Az első alkalommal, amikor magadra öltöd a piros egyenruhát és felveszed a piros sapkát, az a nap, amit sosem felejtesz el. Akkor sem ha nyolcvan vagy kilencven éves leszel.”

Charles Leclerc idén a harmadik szezonját kezdheti meg a Ferrari versenyzőjeként, s a monacói is kifejtette, mitől különleges ennél az alakulatnál versenyezni.

„Minden optimális a megfelelő teljesítményhez, és igazán érezhető a szenvedély azokon, akik ennél a csapatnál dolgoznak – mondta Leclerc. – Úgy gondolom, hogy ez eltérő más F1-es csapatokhoz képest. A munkám kilencvenkilenc százalékát mosollyal az arcomon végzem, és emiatt nagyon boldog vagyok.”

A videó második felében – a Binottótól kapott levél kibontása után – Sainz és Leclerc olaszul faggatta egymást a versenyzéssel kapcsolatos kérdésekről. Szóba került többek között az, hogy mitől tartanak és mitől várnak sokat az új idényben, mennyire tartják nehéznek legyőzni egymást vagy éppen az, hogyan tudják kezelni a hatalmas népszerűséget a legelhivatottabb Ferrari-szurkolók körében.

Végezetül Binotto üzent a Ferrari munkatársainak és a szurkolóknak. Elmondta, hogy ő maga is a gyerekkora óta rajong a maranellói alakulatért, és a versenyzés iránti szenvedélyükkel mindent megtesznek annak érdekében, hogy a közelmúltban ért csalódásokat (utalva a csapat 2020-ban mutatott nem túl erős teljesítményére) ne kelljen újra átélniuk.

A TELJES VIDEÓT IDE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

A videóból legalább kaptunk némi ízelítőt az SF21-es lehetséges festéséből.

 

Később Sainz és Leclerc idei versenyoveráljáról tett közé egy képet a Ferrari a Twitter-oldalán.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik