F1: ők a legjobban kereső versenyzők 2021-ben

Vágólapra másolva!
2021.02.09. 14:39
null
Verstappen és Hamilton neve olvasható a top 10-es lista első két pozíciójában (Fotó: AFP)
Az angol The Sun nevű lap nyilvánosságra hozta a top 10-es listát 2021 legjobban kereső Formula–1-es versenyzőiről. Az, hogy az első helyen Lewis Hamilton áll, nem túl meglepő, ám így is akadnak érdekességek a listán.

 

Akár az anyagiakkal kapcsolatos viták miatt húzódott el Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása a Mercedesszel, akár valami más állt a háttérben, a hétszeres világbajnok lett a legjobban kereső F1-es versenyző 2021-ben is. A The Sun hozta nyilvánosságra a top 10-es listát, amelynek az első helyén álló Hamilton állítólag évi 40 millió fontot (közel 16.4 milliárd forintot) keres. Az angol lap szerint ez a versenyző alapfizetésén kívül magába foglalja a különböző bónuszokat és egyéb juttatásokat is.

Hamiltont a Red Bull-os Max Verstappen követi a második pozícióban, azonban a holland fizetése kevesebb mint a fele a mercedeses ellenfelének. A lista harmadik helyén Charles Leclerc áll, aki nagyjából ugyanannyit keres a Ferrarinál, mint Daniel Ricciardo új csapatánál, a McLarennél.

Bár a Ferrari az utóbbi több mint tíz évben kevésbé tudott beleszólni a világbajnoki címért folytatott csatába, úgy tűnik, hogy a patinás istállónál más szempontból megéri versenyezni. Az idei szezonra szerződtetett Carlos Sainz Jr. ugyanis sokat lépett előre a listán azzal, hogy a mclarenes egyenruháját vörösre cserélte.

Fernando Alonso két idény után tér vissza a királykategóriába, és az első évében az Alpine-nél több mint 6.5 millió fonttal (kb. 2.6 milliárd forint) gazdagodhat. Érdekesség még, hogy a mercedeses Valtteri Bottas fizetése csupán a nyolcadik helyre volt elég, és kevesebb mint a 15 százalékát „viheti haza” annak az összegnek, amelyet a csapattársa kap a szerződéshosszabbítása után.

Persze az alábbi összegeket érdemes tájékoztató jellegűnek venni, hiszen egy versenyző a főtevékenységén kívül másból is juthat bevételhez, illetve a pontos összegek csak nagyon ritkán kerülnek ki a nyilvánosság elé.

A top 10-es lista (az összegek angol fontban értendők):

1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes): 40 millió
2. Max Verstappen (holland, Red Bull): 18.2 millió
3. Charles Leclerc (monacói, Ferrari): 10.19 millió
4. Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren): 10.19 millió
5. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari): 7.28 millió
6. Sebastian Vettel (német, Aston Martin): 7.28 millió
7. Fernando Alonso (spanyol, Alpine): 6.55 millió
8. Valtteri Bottas (finn, Mercedes): 5.82 millió
9. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull): 4.37 millió
10. Kimi Räikkönen (finn, Alfa Romeo): 3.64 millió

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik