F1: Nyilvánvaló, hogy készen áll – a Mercedes vinné Verstappent

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.20. 13:29
Bár Max Verstappen csak a 10. helyen ért célba az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, a verseny első felében a negyedik-ötödik helyért csatázott a Toro Rossóval, amivel jelezte, hogy az idén még inkább számolni kell vele, mint bemutatkozásának évében. A Mercedesnél nem tagadják, hogy figyelik a hollandot.

„Eddig is nyilvánvaló volt, hogy Verstappen a jövő egyik bajnoka, szép jövő áll előtte az F1-ben. Hülyék lennénk, ha nem fontolnánk meg a szerződtetését, amint lehetőség nyílik rá. Ám most ez nincs napirenden – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. – Nyilvánvaló, hogy készen áll a feljebb lépésre, és az is, hogy a Red Bull számol vele. Nagyon meglepődnék, ha nem az első csapatukban versenyezne 2017-ben.”Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. – Nyilvánvaló, hogy készen áll a feljebb lépésre, és az is, hogy a Red Bull számol vele. Nagyon meglepődnék, ha nem az első csapatukban versenyezne 2017-ben.”

A Mercedes egyelőre nem hosszabbította meg Nico Rosberg év végén lejáró szerződését, azaz akár kívülről is hozhat csapattárasat Hamilton mellé.

Jos Verstappen, Max korábbi F1-es pilóta édesapja már leszögezte, fiát 2017-ben élcsapatnál szeretné látni. A Red Bull nyilvánvaló opció, de tavaly arról is pletykáltak, hogy a Ferrari a hollandot szemelte ki Kimi Räikkönen utódjául.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik