F1: Norris szerint a Ferrari legyőzése nagy lökést adhat a McLarennek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.28. 11:47
Lando Norris, a McLaren Forma-1-es csapatának brit pilótája szerint nagy lökést adna az istállónak, ha a konstruktőri pontversenyben sikerülne a Ferrari előtt végezniük.

A 20 éves versenyző azt követően nyilatkozott erről, hogy korábban jelenlegi csapattársát, a következő szezonban már az olaszokat erősítő Carlos Sainz Jr.-t azzal ugratta, miért szerződik el egy gyengébb gárdához.

„Megvan az esélyünk, hogy legyőzzük a Ferrarit, és arra is, hogy a teljes szezon során harcban legyünk velük. A csapatnak sokat jelentene, ha meg tudnánk tenni a következő lépést és egy olyan istálló elé kerülnénk, amelytől az utóbbi években mindig kikaptunk” – fogalmazott a hétvégi Brit Nagydíj előtt a McLaren pilótája.

Norris hozzátette, még tudnak fejlődni a mostani idényben is, de felkészültek arra, hogy a többi gárda is előre fog lépni a következő versenyeken.

Három futam után a McLaren harmadik az összetett pontversenyben, a tavaly ezüstérmes Ferrari ugyanakkor csak ötödik.

A győzelmek és a világbajnoki címek számában az olaszok mögött a sportág történetének második legeredményesebbje a brit csapat, amelynek pilótái ugyanakkor 2012 óta nem nyertek futamot a száguldó cirkuszban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik