F1: Norris nem érti, Leclerc miért nem előzte meg a hibázó Verstappent

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.04.19. 13:09
null
Norris (jobbra) Leclerc helyében elment volna Verstappen (balra) mellett (Fotó: AFP)
A Formula–1-es McLaren brit versenyzője, Lando Norris, mint mondta, egyáltalán nem érti, hogy Charles Leclerc miért nem előzte meg az újraindításnál hibázó Max Verstappent. A Ferrari monacói versenyzőjét is kérdezték az esetről, és ő elmagyarázta, miért hagyta, hogy elöl maradjon a holland.

 

1. EMILIA-ROMAGNAI NAGYDÍJ
ÁPRILIS 16., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:16.564
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:15.551
ÁPRILIS 17., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:14.958
Időmérő: 1. Hamilton 1:14.411
ÁPRILIS 18., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Norris
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

Max Verstappen magabiztos versenyt futott az Emilia-romagnai Nagydíjon, s már a rajtnál az élre állt, amit követően nem igazán engedte ki a kezéből a győzelmet. Egy megingása ugyanakkor neki is volt: nem sok hiányzott ahhoz, hogy eldobja az élen a Red Bullját az újraindításkor. A piros zászlót követően a lágy gumikon támadó Lando Norris nem is értette, hogy Charles Leclerc miért nem ment el a keresztbeálló RB16B mellett, ugyanakkor örül neki, hogy így alakult a helyzet, hiszen az lehetőséget teremtett a számára, hogy átvegye a második pozíciót.

„Elég jó rálátásom volt a történtekre, és kissé vicces volt. A véleményem szerint Charles megelőzhette volna Maxot. Max elvesztette a kontrollt, balra ment, Charles nem taposhatott rá a fékre, hogy megálljon, egy bizonyos ponton elmehetett volna Max mellett, aki a kanyar nagy részében a gumifal felé állt. Nem tudom, milyen szabályozás van ilyenkor érvényben, meg kéne kérdezni a sportfelügyelőket. De Max nagyon lassan ment, szóval Charles előzhetett volna. Ha én lettem volna a második helyen, akkor elmentem volna Max mellett, hiszen így esélyem lehetett volna, hogy nyerjek, ami mindenképpen megérte volna a büntetés kockázatát" – jelentette ki.

Nos, a szabályok szerint Leclerc esetleges előzése valószínűleg nem vont volna büntetést maga után, ugyanis a gördülő rajtos újraindításra ugyanazok a regulák vonatkoznak, mint az álló startot megelőző felvezető körre, vagyis a monacói előzhetett volna, mint ahogyan Verstappen is megpróbálhatott volna visszaállni az élre még a biztonsági autós vonal előtt.

Leclerc-t a leintés után a Motorsport is megkérdezte, elgondolkodott-e azon, hogy megelőzze a Red Bull-ost, vagy egyszerűen visszalassított.

Mindkettő, elgondolkoztam azon, hogy megelőzöm, de közben kicsit vissza is vettem. Utólag úgy hiszem, helyesen cselekedtem, hiszen legalább egy kerékkel végig érintette a pályát. Emellett meg sem pördült teljesen. Szóval igen, elgondolkoztam az előzésen, ám a következő pillanatban már mindegy is volt, hiszen azonnal visszaállt az első helyre" – magyarázta a ferraris.

Norris a harmadik, míg Leclerc a negyedik helyen fejezte be a versenyt, miután a felzárkózó Lewis Hamilton mindkettejüket megelőzte a futam hajrájában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik