F1: Nincs veszélyben Ross Brawn pozíciója - Lauda

Vágólapra másolva!
2013.02.26. 15:34
Paddy Lowe szerződtetése nem lesz hatással Ross Brawn csapatban betöltött szerepére – állítja Niki Lauda, a Mercedes Formula–1-es istállójának elnöke. Lowe a McLarent hagyja el, hogy 2014-ben csatlakozzon a stuttgartiak F1-es programjához.

A versenyzőként háromszoros világbajnok Lauda állítólag sokat veszekedett Brawnnal, amikor munkába állt a Mercedesnél, ezért is terjedtek el a pletykák januárban arról, hogy Lowe Brawn helyére érkezik, hogy a technikai részleget irányítsa. Ám az elmúlt hetekben Wolff nagyon jó hatással volt rájuk, és már jól kijönnek.

„Nagyon jól ismerem Rosst, minden nap együtt dolgozunk, nagyon lelkes, és szóba sem kerül, hogy távozna – mondta Lauda a Sky Sportsnak. – Ross a csapatfőnök, ő irányít mindent, az ő feladata, hogy az autó rendben legyen. Toto Wolff a csapat gazdasági vezetője, neki a kereskedelmi kérdésekben kell döntéseket hoznia.”

Lauda a saját szerepéről is beszélt a Skynak.

„A Mercedes a többségi tulajdonos, engem tett az elnöki posztra a csapatnál. Ez olyan, mintha egy helikopterben ülnék, és próbálnám figyelni, mi történik lent. Néha köd van, és semmit sem látok, de máskor mindent tudok felügyelni. Biztos vagyok benne, hogy Totóval és Rosszal sikerül előre lendítenünk a csapatot” – mondta Lauda, aki nem beszélt Lowe-ról, akiről a McLaren hétfőn közölte, hogy távozni fog.

„Meglepett a McLaren közleménye, de egyelőre nincs mondanivalóm” – mondta az osztrák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik